KIA Charge

Tompor

Zadomawiam się
Ładowanie:

Greenway ze zniżką EV klub (01-12-2022) 1,76 zł/kWh
Greenway bez zniżki (zniżka jest do końca roku) 2,52 zł/kWh
Greenway benefit czasowy 10% z EV klub wtedy 2,27zł/kWh
KIA Charge dzisiejsze podsumowanie 21-12-2022, 1,95 zł/kWh
Ceny zawierają VAT

Podsumowując KIA Charge jest O.K. chyba, że są jakieś akcje bonusowe w Greenway.

Cav

Pionier e-mobilności
Podsumowując KIA Charge jest O.K.
Nie uogólniaj.
Pakiet Plus mają ok, ale wymaga to opłaty abo. co miesiąc (Ty akurat dostałeś to na rok za free, ale większość musiałaby zapłacićI.
Pakiet Easy pewnie nie byłby taki fajny.

A GW też ma abo i niższe ceny w nich.

Tompor

Zadomawiam się
Każdy ma swoje preferencje, spodziewałem się, że z KIA Charge będzie dużo gorzej. W pakiecie Easy dochodzi 2.14 zł za sesję, co wyrówna się po ok. 4kWh. Ceny za kWh są jednakowe. Dla mnie jest to do zaakceptowania nawet w taryfie bezpłatnej easy.

Tompor

Zadomawiam się
KIA Charge dzisiejsze podsumowanie 21-12-2022, 1,95 zł/kWh
Ceny zawierają VAT
Po analizie dzisiejsza sesja została rozliczona w taryfie Easy. Rejestrując kartę zaznaczyłem taryfę Easy, ale w umowie pojawił się Voucher Taryfy plus na okres 12 miesięcy. Myślałem O.K. Ale dzisiaj jak sprawdziłem mam aktywną taryfę Easy. Jak aktywować ten Voucher?

Cav

Pionier e-mobilności
Po analizie dzisiejsza sesja została rozliczona w taryfie Easy. Rejestrując kartę zaznaczyłem taryfę Easy, ale w umowie pojawił się Voucher Taryfy plus na okres 12 miesięcy. Myślałem O.K. Ale dzisiaj jak sprawdziłem mam aktywną taryfę Easy. Jak aktywować ten Voucher?
Zmienić taryfę?

Tompor

Zadomawiam się
No jestem w szoku. Dostałem nowy cennik od GW, ładowanie DC 2.90 zł/kWh, trudno tyle kosztuje. Sprawdzam na stronie KIA Charge a tam na stacji GW 0.52 zł/kWh a dla AC 0.34 zł/ kWh. No szok, pewnie źle zaktualizowali ceny. Jadę na stację GW, łduję kartą KIA i oto podsumowanie sesji:

Attachments

• Zrzut ekranu 2023-01-03 210424.png
    Zrzut ekranu 2023-01-03 210424.png
    39 KB · Liczba wyświetleń: 67

KKL

Posiadacz elektryka
Jakieś super niskie te ceny. Ale faktycznie, potwierdzasz, że Kia Charge może się opłacać. Sam ostatnio patrzyłem na ceny (w cenniku) i wydawały się dużo lepsze niż w GW i zastanawiałem się, gdzie jest haczyk.

Jak robisz porównania kosztów, to bądź mniej tendencyjny.. benzyna nie kosztuje 8zl za litr i nie będziesz zużywać 9l w aucie porównywalnym do Kia Niro. Raczej bardziej 6-7l.