kia

adamusek

Posiadacz elektryka
Oj Tesle 3 można upolować z dopłatą KRD albo na firme za ok 155k, także dwuletnie eniro z chademo...

inter

Pionier e-mobilności
Dodatkowo stary model.

Kikista

Nowy na Forum
Czyli 2 letnie demo w cenie nowego z doplata ? Dobrze rozumiem ?
Cena nowego w wersji xl z pompą i z dodatkowym wyposażeniem (lakier metalik, dywaniki gumowe i welurowe, organizer) 238 955 zł + 4900zł (zabezpieczenia antykradzieżowe i opony zimowe)= 243 855zł - 18 750 dopłaty = 225 105zł Vs mój wyprodukowany w grudniu 2021r za 175 900 - dodatki (bez pompy 4500zł i lakieru2800zł) to 6000zł = 169 900 zł Czyli moja wersja, która ma 1 rok i 8 miesięcy jest tańsza o 55 205zł.
Jeśli masz namiar na dealera który sprzedaje taniej to poprosimy :)

Last edited:

Kikista

Nowy na Forum
Tańsze zawsze znajdziesz, tylko z ukrytymi wadami. Prawie każdy, kto potrafi zarobić i odłożyć 170 tysięcy, wie że 99 % złotych strzałów okazuje się być wybrakowanym towarem lub usługą.

Tabelka jest ściągnięta ze strony Kia i pokazuje typ złącza, poprawcie mnie jeśli się mylę, ale szybkie ładowarki ładują z szybkością max do 50 kw

Attachments

• typ złącza.jpg
    typ złącza.jpg
    125,1 KB · Liczba wyświetleń: 84
Last edited:

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Naprawdę porównujesz niskie tebletowe TM3 do takiego wysokiego wygodnego auta? Do auta co ma dużo przycisków , jest zbudowane jak samochód a nie jak 'ławka + tablet'. Tylko prosze nie mów o zasięgu, tak tesla ma największe zasiegi ale przeciez zgodnie z głównymi dogmatami elektromobilności to: 1. Ładowarek będzie coraz więcej. 2. Postoje są wymagane wręcz prozdrowotne.

Mam pytanie osobiste, byłes kiedyś w restauracji? Ale takiej wiesz, gdzie obsługują cie przy stoliku, masz karte, może jakaś włoska restauracja i jadłeś makaron tam? Tak się pytam bo przecież taniej i nowocześniej (zamówić przez komórke) można iść do Maca, tam zjesz "mięso" a nie jakieś tam makarony. Wogóle ja nie wiem jak istnieją inne restauracje jak można szybko i nowocześnie zjeść w macu. Nawe wydawanie towaru jest podobne