Kilka dotacji mój elektryk na spółkę z o.o.

neqs

Zadomawiam się
Dzień dobry,

Rozglądam się powoli za jakimś tanim elektrykiem, raczej planowo będzie to coś w wynajmie z uwzględnieniem dotacji ME. Coś do przemieszczania się na codzień w około komina (w promieniu 50-100km). Jeszcze konkretnego auta nie mam wybranego, ale zastanawia mnie:
1: czy nie ma większych problemów z uzyskaniem dotacji na spółkę z o.o.? Mam też JDG, ale będę chciał w najbliższym czasie ją powoli zamykać, więc wolałbym wziąć już najem z dotacją docelowo na spółkę.
2: Rozwojowo: jeżeli sobie teraz wezmę jakieś auto na najem np. na 24 lub 36 miesięcy z dotacją, to czy mogę na przykład za rok pójść po najem na drugie auto z dotacją ME? Czy jeden podmiot = jedna dotacja?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Michal

Moderator
Możesz na spółkę, możesz wiele aut. Chyba że dopłaty się skończą ;)

Ev3

Pionier e-mobilności
1: czy nie ma większych problemów z uzyskaniem dotacji na spółkę z o.o.? Mam też JDG, ale będę chciał w najbliższym czasie ją powoli zamykać, więc wolałbym wziąć już najem z dotacją docelowo na spółkę.
Nową spółkę?
Nie wiem jak będzie z jej wiarygodnością finansową - ich badanie jest dość obszerne.....

neqs

Zadomawiam się
Nowa, bo ma raptem 3 miesiące, ale rok podatkowy 23r już będzie zamknięty, ale pewnie zanim się zdecyduje to jeszcze minie z dwa lub trzy miesiące, więc będzie 6 miesięcy. Mój BIK czysty i z ewentualnym poręczeniem też nie byłoby problemu. JDG w planach do końca roku pozamykać wszystko, więc nie ma sensu. Nie dostanę na spółkę to trudno... Jest czym jeździć :)

Ev3

Pionier e-mobilności
Nowa, bo ma raptem 3 miesiące, ale rok podatkowy 23r już będzie zamknięty, ale pewnie zanim się zdecyduje to jeszcze minie z dwa lub trzy miesiące, więc będzie 6 miesięcy. Mój BIK czysty i z ewentualnym poręczeniem też nie byłoby problemu.
Chodzi o to że dla dotacji podajesz dane finansowe za lata całe wstecz i na przyszłość też.

Last edited:

neqs

Zadomawiam się
Dzięki za sugestie.
Zwrócę na to uwagę, ale główny temat z moimi pytaniami wyczerpany - także dziękuję za odpowiedzi :)

Najnowsze dyskusje