Cav

Pionier e-mobilności
Może zboczenie zawodowe, ale jak widzę napis "test" wielkimi literami to wydaje mi się, że to nie powinno się wydostać poza komputer programisty, który to napisał.
I dlatego nie powinieneś mieć wątpliwości, ze to NIE JEST poważna aplikacja poważnej firmy.
Urzędy działają inaczej....

slaveq

Pionier e-mobilności
Dziś dostałem info, że mój wniosek cytuję: "przeszedł ocenę formalną pozytywnie." Czyli jak rozumiem teraz czekam na jakieś kolejne instrukcje od nich czy są jeszcze jakieś inne etapy oceny wniosku po drodze?

Jusand

Posiadacz elektryka
Dziś dostałem info, że mój wniosek cytuję: "przeszedł ocenę formalną pozytywnie." Czyli jak rozumiem teraz czekam na jakieś kolejne instrukcje od nich czy są jeszcze jakieś inne etapy oceny wniosku po drodze?
Mój przeszedł taką ocenę pod koniec lipca, ale i tak jeszcze nie widać końca.

AndrzejKulig

Fachowiec
Przeszedłem tę ścieżkę bólu i trwogi. Wypełnienie wniosku, dosyć łopatologiczne - ale jest na końcu jest check który pozwala się upewnić że wszystko jest ok. Wniosek jest wysyłany automatycznie więc trzeba mieć elektroniczny podpis - o ile wiem można to zrobić z poziomu konta bankowego i jest to dość proste. Schody zaczynają się później, po złożeniu. Wymagają cesji z policy AC w kwocie dofinansowania. W moim przypadku kredyt niskich rat w Skodzie, no ale VW Bank sobie zajął 100% AC - to już na osobną dyskusje, ale nie było problemu wydzielenia z AC odpowiedniej porcji tortu dla Funduszu. Po uzupełnieniu dokumentów o cesji jeszcze jakiś 2 miesiące czekania i voila przelew na koncie. W czasie oczekiwania proszę intensywniej sprawdzać skrzynkę pocztową bo to jest główny kanał komunikacji . Strona wniosku jest raczej natywna, i z niej sie nic o biegu spraw nie dowiemy.

slaveq

Pionier e-mobilności
Nie no ja mam prostą sprawę bo polisa jest na nas bez zajęć przez banki czy inne leasingi więc jak rozumiem teraz czekam na maila od nich żeby uzupełnić cesję i potem już tylko oczekiwanie na pieniądze ?

Jusand

Posiadacz elektryka
Co to znaczy? Mógłbyś rozwinąć?
Teraz mam umowę, w której zrobiłem dwie poprawki i mam czekać aż się odezwą. Czekam od listopada. Jak tu pisali inni wcześniej to w mojej ścieżce (na firmę, gotówka) nie dostał nikt. Co więcej podobno wstrzymali proces i czekają na automatyczne procesowanie. Jednym słowem parodia.

SkropMe

Zadomawiam się
Sprzedaż po otrzymaniu dotacji obejmuje od czasu zakupu/rejestracji pojazdu, akceptacji wniosku czy wypłaty pieniędzy? Mi się wydaje że od czasu zakupu/rejestracji z tego co czytałem ale mogę być w błędzie dlatego chciałbym się dowiedzieć