Kilka pytań po zakupie

GGrraadd

Zadomawiam się
Dzisiaj w apce obok zasięgu pojawił się znaczek śnieżynki (niska temperatura akumulatora). Auto stoi w garażu i czeka na opony zimowe. Pytanie, czy tak może postać jeszcze dzień lub dwa czy trzeba je odpalić i nagrzać akumulator?

Attachments

• IMG_8481.jpeg
    IMG_8481.jpeg
    287,6 KB · Liczba wyświetleń: 10

Pawilon

Zadomawiam się
Dzisiaj w apce obok zasięgu pojawił się znaczek śnieżynki (niska temperatura akumulatora). Auto stoi w garażu i czeka na opony zimowe. Pytanie, czy tak może postać jeszcze dzień lub dwa czy trzeba je odpalić i nagrzać akumulator?
Po co nagrzewać akumator? Może długo stać.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Jak akurat jedziesz gdzieś i chcesz mieć od startu rekuperacje oraz mniejsze zużycie to możesz Sobie nagrzać :)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Nie bój nic. Śnieżynka mówi Ci tylko tyle, że taki mamy klimat, i że jak zimno, to rekordu do setki nie zrobisz tak od razu, ani nie zajedziesz dalej niż zwykle, ale jak powiesz jakieś ciepłe słowo i włączysz klimę, to auto się ogarnie i po chwili będzie mogło.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Dzisiaj -7 i jadąc rano musiałem używać hamulca. Rekuperacji praktycznie 0 przez pierwsze parę kilometrów. Potem już było lepiej.
Dziwne uczucie c’nie ?, puszczasz gaz i nie hamuje 😉

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Dziwne uczucie c’nie ?, puszczasz gaz i nie hamuje 😉
No wsiadłem do mercedesa w automacie w zeszłym tygodniu i miałem wrażeni że auto się zepsuło bo puszczając gaz auto się rozpędza (w rzeczywistości nie hamuje ale taki jest uczucie). Trzeba było kilku sekund aby sobie połączyć kropki, że to jest standard a elektryki to odstępstwo.

Pepek

Posiadacz elektryka
O samej śnieżynce już inni napisali, mnie zastanawia kiedy ona się pojawia - u Ciebie auto stoi w garażu i ją widzisz - u mnie auto ponad 2 doby nie ruszane, stoi na dworze, obecnie -6, ale w nocy i -9 było, a śnieżynki brak. :unsure: