Kilka pytań po zakupie

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
O samej śnieżynce już inni napisali, mnie zastanawia kiedy ona się pojawia - u Ciebie auto stoi w garażu i ją widzisz - u mnie auto ponad 2 doby nie ruszane, stoi na dworze, obecnie -6, ale w nocy i -9 było, a śnieżynki brak. :unsure:
Jak stoi na dworze podłączone, a Ty powiedzmy czasami go wybudzasz aplikacja i tym samym zjadasz troszkę energii, to jest szansa że podczas tego postoju doładowuje sobie tą energię z sieci (u mnie tak jest)
I wtedy przed samym doładowaniem i podczas uruchamiany jest mechanizm podgrzania baterii

W efekcie możesz “nie wyrobić” się zaobserwować śnieżynki 😉

Pepek

Posiadacz elektryka
Jak stoi na dworze podłączone, a Ty powiedzmy czasami go wybudzasz aplikacja i tym samym zjadasz troszkę energii, to jest szansa że podczas tego postoju doładowuje sobie tą energię z sieci (u mnie tak jest)
I wtedy przed samym doładowaniem i podczas uruchamiany jest mechanizm podgrzania baterii

W efekcie możesz “nie wyrobić” się zaobserwować śnieżynki 😉
Hmm, wybudzałem w sumie ze 2 razy na te 2 doby, specjalnie rzadko, żeby zobaczyć ile "zje" baterii na takim mrozie uśpiony bez budzenia częstego. Pytanie brzmi jednak czemu miałby się sam doładowywać - tak robi gdy jest podłączony, ale ma wyłączone ładowanie?

Psujek

Zadomawiam się
to teraz ode mnie kilka pytań - dzisiaj pojeździłem trochę ale coś średnio mi spryskiwacz czyściły szybę po stronie kierowcy- postanowiłem je sprawdzić i coś takiego znalazłem (zdjęcia robione ze środka stąd odbicia tapicerki)

chyba brakuje jednej dyszy ?
20231205_222540.jpg20231205_222530.jpg

druga sprawa reflektory przednie - chyba tak być nie powinno ?

20231205_224205.jpg20231205_224141.jpg

zgłaszać przez appkę - mobilny wymieni reflektory ?

Michal

Moderator
tak, tak

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Z tą dyszą u mnie jest tak samo…potwierdzę jeszcze za dnia, ale mi to wygląda na firmowo taki
zaślepiony trójnik 😉

IMG_1850.jpeg

Psujek

Zadomawiam się
zgłosiłem reflektory, dysze (słabo spryskują szybę po stronie kierowcy) i problem z przyciskiem prawego migacza - zobaczymy co odpiszą

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Daj znać … bo mi ta dysza wygląda na “ten typ tak ma” 😉

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Hmm, wybudzałem w sumie ze 2 razy na te 2 doby, specjalnie rzadko, żeby zobaczyć ile "zje" baterii na takim mrozie uśpiony bez budzenia częstego. Pytanie brzmi jednak czemu miałby się sam doładowywać - tak robi gdy jest podłączony, ale ma wyłączone ładowanie?
Z moich obserwacji jednak zużywa podczas postoju energię i coś tam z sieci doładowuje (złapałem go na tym parę razy jak cichaczem w nocy podjadal😂)