Klimatyzacja - tylne siedzenia

Michał z Krakowa

Zadomawiam się
Ja już nie do końca ogarniam - czy jest opcja WYŁĄCZENIA klimatyzacji/nawiewu z tyłu (w tylnim rzędzie)? Przeszukałem już wszystkie opcje, i dalej dmucha jak szalone, i mrozi dzieciakowi nogi...

HELP!

MaRio_KalisZ

Nowy na Forum
Hej jak wejdziesz w nawiew to masz opcję wyboru nawiewu przód i pod nim jest tył (musisz odznaczyć włącznik na tył żeby nie był podświetlony)

Pepek

Posiadacz elektryka
Tak, ja to pierwszy raz widziałem, jak dmuchało mojej mamie, ale zmyliło mnie, że to jest tak podświetlone na jasno niebiesko - jakby było włączone w trybie auto bez opcji wyłączenia. To jest jednak zmyłka - jak raz to kliknąłem to się odznaczyło całkiem i nadmuch przestał wiać z tyłu (a z przodu został jak był).

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Tak, ja to pierwszy raz widziałem, jak dmuchało mojej mamie, ale zmyliło mnie, że to jest tak podświetlone na jasno niebiesko - jakby było włączone w trybie auto bez opcji wyłączenia. To jest jednak zmyłka - jak raz to kliknąłem to się odznaczyło całkiem i nadmuch przestał wiać z tyłu (a z przodu został jak był).
Są 3 statusy tej ikony:
1. Szara - wyłączone - zazwyczaj tak jest jak nikogo nie ma na kanapie z tyłu
2. Niebieska - lekko szara - oznacza, że włączyło się automatycznie - wykryto kogoś na tylnym siedzeniu
3. Niebieska - pełny niebieski - manualnie włączona (ja włączam np. jadąc sam z psem, który jest w bagażniku)

Pepek

Posiadacz elektryka
Są 3 statusy tej ikony:
1. Szara - wyłączone - zazwyczaj tak jest jak nikogo nie ma na kanapie z tyłu
2. Niebieska - lekko szara - oznacza, że włączyło się automatycznie - wykryto kogoś na tylnym siedzeniu
3. Niebieska - pełny niebieski - manualnie włączona (ja włączam np. jadąc sam z psem, który jest w bagażniku)
Ta, teraz już to wiem odkąd odważyłem się to kliknąć, gdy było niebiesko-szare, szkoda, że nie wiedziałem tego na wielkanoc. ;)

Wl0di

Zadomawiam się
Ta, teraz już to wiem odkąd odważyłem się to kliknąć, gdy było niebiesko-szare, szkoda, że nie wiedziałem tego na wielkanoc. ;)
W ostatni weekend miałem to samo. Powiedziałem pasażerom z tyłu, że tego nie da się wyłączyć i ustawiłem nadmuch na górę, żeby im tak nie wiało. Teraz będę już wiedział jak to wyłączyć :)

MaRio_KalisZ

Nowy na Forum
a czy ktoś wie jak się wyłącza nawiew pasażera, bo przeszukałem wszystko i nigdzie nie mogę tego namierzyć? jak jadę z pasażerem to zmuszony jest przyjmować taki nawiew jak ja mam LUB odwrotnie..

mm-tesla

Posiadacz elektryka
a czy ktoś wie jak się wyłącza nawiew pasażera, bo przeszukałem wszystko i nigdzie nie mogę tego namierzyć? jak jadę z pasażerem to zmuszony jest przyjmować taki nawiew jak ja mam LUB odwrotnie..
Temperaturą drogi kolego.

Pasażer klika na temperaturę (na strzałeczkę) > "dziel", wtedy włącza się opcja dwustrefowego nawiewu, ustawia sobie temperaturę bliższą otoczeniu i już działa magia, drugi sposób to ustawienie nawiewów na maxa w górę, spokojnie omijają głowę.

Krk

Posiadacz elektryka
1748106431290.png

9. Dotknij, aby sterować przepływem powietrza wywnętrz kabiny. Powietrze może być zasysane do wnętrza pojazdu Model Y z zewnątrz lub może być poddawane recyrkulacji wewnątrz kabiny.

Mam pytanie o tą ikonę nr 9.
Ma ona trzy pozycje jak się ją klika. Co one oznaczają? Kiedy jest wlączony obieg zamknięty? Jak wy macie to ustawione?

01.jpg02.jpg03.jpg

Najnowsze dyskusje