Też tak uważam, podjadę do "Z" na "krzywy ryj" może się zlitują.U nas iphony 11/12pro/13/13pro działają bez problemu… zgłoś przez apkę do serwisu, skoro problem jest w kilku telefonach to musi być coś w aucie.
Dzięki za linka, włos się jeży........skąd Niemcy maja tyle awarii z Teslami, czy po prostu u nas ukrywa sie usterkowość tych aut ??Tutaj ludzie opisują, że też mają takie problemy: https://tff-forum.de/t/ios-app-verbindet-sich-nicht-mehr/240711/28
Jak to szybko ? Okolo 2 minut powinien trwac restart.Już po "zabiegu", bardzo szybko sie zrestartowała, ale efekt żaden......muszę zgłosic wizytę w serwisie , pewnie będę czekał ze 2 miesiące.
Robiłem tak jak pisał @Bronek, nacisnąłem pedał hamulca+ 2x scroll i trzymałem aż na zgaszonym ekranie pojawił sie symbol Tesli, wówczas puściłem scroll, ale trzymałem hamulec.......bardzo szybko pojawił sie kolorowy ekran startowy.Jak to szybko ? Okolo 2 minut powinien trwac restart.
A w sumie ty masz Ryzena, na Atomie to trwa dluzejRobiłem tak jak pisał @Bronek, nacisnąłem pedał hamulca+ 2x scroll i trzymałem aż na zgaszonym ekranie pojawił sie symbol Tesli, wówczas puściłem scroll, ale trzymałem hamulec.......bardzo szybko pojawił sie kolorowy ekran startowy.
Dysk rejestatora był wyciągnięty z gniazda.
Dzięki, że pytasz.....udało się i obiecuje, że napiszę taki skromny manual jak przywrócić łączność i wygrać z goofnianą aplikacją T, nauczony zbyt szybkim HUUUUra optymizmem, który sam prezentowałem w weekend, a który okazał się przedwczesny.......teraz testuje różne sytuację i lada chwila podzielę się uwagami.No i co z tym otwieraniem iPhon'em ? udało ci się naprawić połączenie z autem ?
Ok to czekamy na relację.Dzięki, że pytasz.....udało się i obiecuje, że napiszę taki skromny manual jak przywrócić łączność i wygrać z goofnianą aplikacją T, nauczony zbyt szybkim HUUUUra optymizmem, który sam prezentowałem w weekend, a który okazał się przedwczesny.......teraz testuje różne sytuację i lada chwila podzielę się uwagami.
Również mi się to zdarzyło, również nie miałem karty.Może ktoś litościwy pomoże
Wieczorkiem zatrzymałem autko pod sklepem sieci "Owad" i ....dochodząc do sklepu zdałem sobie sprawę, że nie usłyszałem charakterystycznego klaksoniku sygnalizującego zamknięcie się auta, nie podejrzewając nic złego kliknąłem w aplikacji i auto się zamknęło. Jakież było moje zdziwienie, gdy po powrocie do auta....nie było możliwości jego otwarcia zdalnego, dopiero ponowne kliknięcie w aplikacji pozwoliło na jego otworzenie. Niestety auto już w żaden sposób nie chciało się uruchomić, żądając karty klucza (uratowała mi d***ę Małżonka przywożąc mi kartę z domu, bo niestety jestem niewyuczalny i mimo przestróg przez ostatnie 15 000 km , nie woziłem żadnej z kart).
Na tym nie koniec kłopotów, Y nadal nie reaguje na mojego Iphona 12, jestem na stałe zalogowany do aplikacji, telefon widzi Tesle w okienku bluetooth, mogę z aplikacji otworzyć, kliknąć klakson itd , ale po zamknięciu już koniec tego dobrego....tak jakby stracił zdalną łączność i uprawnienia.
Do uruchomienia żąda karty, nie zamyka się automatycznie po odejściu od auta
Na ekranie auta widać kluczyk i połączenie z iphonem, sprawdziłem wg. instrukcji, mam prawidłowo pozaznaczane opcje łączności mobilnej itd.
Może ktoś z Was Kochani ma jakiś patent na rozwiazanie tej sytuacji ????
Wersja oprogramowania Y 2023.2.12
Będę wdzięczny za pomoc.