Kluczyki - edytowanie, usuwanie

DarekS

Posiadacz TMY
Witam,
zauważyłem, że nie mogę usuwać ani edytować dodanych kluczyków. Dodawanie kolejnych kluczyków działa bez problemów. Dodatkowo "dostęp przez telefon" jest aktywowany, ale nie mam możliwości zmiany ustawienia. Zrobiłem restart komputera oraz zresetowałem kluczyk w telefonie, ale nić to nie pomogło. Nie zmieniałem telefonu od czasu zakupu Tesli.
Ostatnim czasem aktywowałem API dla flot i uruchomiłem MyTeslamate. Wyłączenie dostępu MyTeslamate też nie pomaga.
Co mam zrobić, żeby było możliwe usuwanie kluczyków?

Attachments

• kluczyki.jpg
    kluczyki.jpg
    225,5 KB · Liczba wyświetleń: 17
  • telefon.jpg
    telefon.jpg
    212,6 KB · Liczba wyświetleń: 16

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Witam,
zauważyłem, że nie mogę usuwać ani edytować dodanych kluczyków. Dodawanie kolejnych kluczyków działa bez problemów. Dodatkowo "dostęp przez telefon" jest aktywowany, ale nie mam możliwości zmiany ustawienia. Zrobiłem restart komputera oraz zresetowałem kluczyk w telefonie, ale nić to nie pomogło. Nie zmieniałem telefonu od czasu zakupu Tesli.
Ostatnim czasem aktywowałem API dla flot i uruchomiłem MyTeslamate. Wyłączenie dostępu MyTeslamate też nie pomaga.
Co mam zrobić, żeby było możliwe usuwanie kluczyków?
Pójdź z kartą do samochodu, połóż ją na środku i wtedy zobacz.

6a8

Posiadacz elektryka
Już próbowałem, nie działa. Nawet telefonu nie brałem ze sobą, tylko kartą otworzyłem i położyłem ją przy podłokietniku i dalej to samo.
A możesz zrobić zdjęćko ekranu z kartą przy podłokietniku i z otwartym menu tam gdzie są kluczyki ?
I jak masz drugą kartę, to z tą drugą przy podłokietniku ?

DarekS

Posiadacz TMY
A możesz zrobić zdjęćko ekranu z kartą przy podłokietniku i z otwartym menu tam gdzie są kluczyki ?
I jak masz drugą kartę, to z tą drugą przy podłokietniku ?

Attachments

• K2.jpg
    K2.jpg
    138,7 KB · Liczba wyświetleń: 12
  • K1.jpg
    K1.jpg
    162 KB · Liczba wyświetleń: 12

6a8

Posiadacz elektryka
Dziwne, w czwartek będę przy samochodzie to sprawdzę. Z tego co pamiętam to jak się położyło kartę na czytniku, wyświetlała/podświetlała się jej nazwa i można było ją edytować/usunąć. To na pewno było na starszej wersji oprogramowania, ale żeby aż tak się zmieniło ?

DarekS

Posiadacz TMY
Dziwne, w czwartek będę przy samochodzie to sprawdzę. Z tego co pamiętam to jak się położyło kartę na czytniku, wyświetlała/podświetlała się jej nazwa i można było ją edytować/usunąć. To na pewno było na starszej wersji oprogramowania, ale żeby aż tak się zmieniło ?
Raczej nic się nie zmieniło w sofcie, a problem u mnie ewidentnie związany jest z MyTeslamate.

DarekS

Posiadacz TMY
A dlaczego status jest 'Łatwe wsiadanie'. Nie powinien samochód Cię rozpoznać i przełączyć na Twój profil?
Dokładnie tak jest. Karta jest powiązana z profilem kierowcy, a w profilu jest łatwe wsiadanie. Profile kierowców są ok i działają właściwie.

6a8

Posiadacz elektryka
A jakiś myk ilościowy (
Model Y obsługuje jednocześnie maks. 19 kluczyków. Cztery z tych kluczyków mogą być kluczykami zdalnego sterowania. Po osiągnięciu tego limitu nowy kluczyk można dodać dopiero po usunięciu jednego z istniejących ) ?
Próbowałeś z aplikacji mobilnej ( jest dodawanie, ale nigdy nie próbowałem czy się da usunąć ) ?