Kolejne obniżki !!!

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Nie zapłacone? A to ciekawe. Czyli kupując swojego maka nie masz prawa zapytać jakie mieso jest w środku?
Musisz się cieszyć tym co dostajesz albo isć do konkurencji.
Ok. Są tacy ludzie.
:D
Zabawnie się robi.
Przecież jest napisane „bekon veganski”!

eimi

Pionier e-mobilności
Czy w konfiguratorze Tesli przy zamawianiu auta można wybrać czy bateria ma być BYD czy CATL ?

Tak jak w każdej firmie produkcyjnej, pewne rzeczy się zmieniają, dostawcy się zmieniają, parametry podzespołów się zmieniaja w pewnych granicach - zmienić się nie może (bez zgody klienta) specyfikacja, która zamówił.

Bateria to tylko jeden aspekt. Podobnie jest z lakierem, gumą na uszczelki i setka innych rzeczy które nie są wymienione w konfiguratorze.

Pracownik popełnił błąd że najpierw obiecał telefonicznie a potem nie mógł tego dotrzymać. Od razu powinien powiedzieć że takiej konfiguracji nie można zagwarantować, klientowi się to nie podoba więc nie kupuje i nie ma problemu.

Jak koniecznie chcesz BYD, to odkup używana od kogoś z BYD, może nawet drożej niż nowa no ale będziesz miał to co chcesz ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Jezu, serio ludziska? Kolega chce kupić teslę z lepszą baterią, a Wy macie pretensje do niego, że nie bierze auta w ciemno i najpierw chce uzyskać naprawdę podstawową informację co do swojego zamówienia?
Ale to nie jest istotny parametr samochodu. Wiesz ze @danielm wymieniono baterie na taka innego typu ?
I co bedziesz podawal do sadu jesli w okresie gwarancji wymienia Ci baterie BYD na CATL ? Bo MOGA TO ZROBIC
Bateria nie jest istotnym elementem zamowienia, dlatego przy zamawianiu nie mozesz sobie jej wybrac.
Masz miec zapewnione parametry takie jak w opisie i koniec.

Raf24

Fachowiec
@krzyss
"Bateria nie jest istotnym elementem zamowienia, dlatego przy zamawianiu nie mozesz sobie jej wybrac. "
Ty serio to piszesz ?? .Bateria wysokiego napięcia w BEV ?? jest mało istotna ?? to co jest istotne w elektryku fotele ??

ypl

Pionier e-mobilności
Ale to nie jest istotny parametr samochodu. Wiesz ze @danielm wymieniono baterie na taka innego typu ?
I co bedziesz podawal do sadu jesli w okresie gwarancji wymienia Ci baterie BYD na CATL ? Bo MOGA TO ZROBIC
Bateria nie jest istotnym elementem zamowienia, dlatego przy zamawianiu nie mozesz sobie jej wybrac.
Masz miec zapewnione parametry takie jak w opisie i koniec.
No i znowu piękne podsumowanie tego bicia piany. Za dwa lata baterii BYD może już nie być w tesli i co wtedy ma tesla zrobić jak Ci się bateria zepsuje? Dlatego ta firma - tesla - działa rozsądnie, że nie podaje i nie gwarantuje jaki rodzaj baterii jest w aucie.

Michal

Moderator
No i znowu piękne podsumowanie tego bicia piany. Za dwa lata baterii BYD może już nie być w tesli i co wtedy ma tesla zrobić jak Ci się bateria zepsuje? Dlatego ta firma - tesla - działa rozsądnie, że nie podaje i nie gwarantuje jaki rodzaj baterii jest w aucie.
Dlatego też @danielm dostał 60 kW, bo nie robili już 54 kW.

krzyss

Pionier e-mobilności
@krzyss
"Bateria nie jest istotnym elementem zamowienia, dlatego przy zamawianiu nie mozesz sobie jej wybrac. "
Ty serio to piszesz ?? .Bateria wysokiego napięcia w BEV ?? jest mało istotna ?? to co jest istotne w elektryku fotele ??
Istotna jest jej pojemnosc a nie rodzaj. Zaden z producentow nie umozliwia wyboru baterii. Mozna wybrac pojemnosc, a kto jest dostawca ogniw to sprawa producenta. Wiem ze mozesz liczyc ze dostaniesz jakas konkretna, ale producent tego nie gwarantuje, i nie daje wyboru.

Tak bylo juz wczesniej, ja mam Panasonic 75kWh uzytkowe jakies 71kWh a inni dostawali w tym samym czasie LG 76kWh uzytkowe 72kWh !
WIEKSZA DOSTAWALI !
oszukali mnie banda ! 😛
Pewnie jak bys dostal auto bez czujnikow a mialy byc to bys juz siedzial w „sondzie” 🙃
Tu nie chodzi o bronienie tesli co nam sie ciagle zarzuca, fanboje sobie wszystko wytlumacza itp.
Tu chodzi o zrozumienie ! Jak idziesz do piekarni to pytasz z ktorego mlyna jest maka na chleb ? Nie.
Owszem mozesz zapytac ale mozesz nie otrzymac odpowiedzi. Jesli Ci sie to nie podoba nie kupujesz, czy robisz afere na cala piekarnie?
Mozesz dla odmiany isc do kraftowej malej piekarni gdzie gosc recznie mieli make z wlasnwgo ogrodka, godzine opowiada o tym i sprzedaje bochenek za 45.-

Masz wybor, mozesz nie odbierac auta, jest tyle marek.

lookash_c

Pionier e-mobilności
No tesla zła, bo nie sprzedaje w modelu dealerskim, i obniża ceny. Poczytajcie sobie jak znajdziecie na forum jak mój odbiór auta wyglądał na koniec Q1 2023. W skrócie - tragedia, pomimo, że byłem umówiony na 17stą, to czekałem do 21szej z trójką dzieci, odebrałem jako ostatni klient. Także brak info jaka bateria to nie jest jedyna rzecz jaka może Was jeszcze zaskoczyć. Radość z jazdy jest ogromna, auto jest świetne, super się prowadzi, idzie jak przecinak, cena w tej chwili ośmiesza konkurencję, kupił bym drugi raz i trzeci raz, nawet jakbym musiał stać w kolejce do wydawki auta 10 godzin.
Rozumiem co piszesz. Ale to nijak się ma do tego, o czym pisze @Grzesiek. To są różne zagadnienia.