Kolejne odejścia z wyższego kierownictwa w Tesli

daniel

Señor Meme Officer

daniel

Señor Meme Officer
Vineet Mehta, dyrektor działu baterii i zespołów napędowych, po 18 latach w Tesli postanowił poświęcić całość swojego czasu życiu rodzinnemu.

Po 18 latach służby Tesli w misji elektryfikacji pojazdów nadszedł czas, abym zrobił sobie przerwę i na chwilę zawiesił kapelusz. 2 maja był moim ostatnim dniem w biurze. Postanowiłem odejść z własnej woli, czując najwyższy stopień satysfakcji z pracy i zespołu.

Przez ostatnie kilka lat moim celem było ustalenie chemii baterii i mapy drogowej układu napędowego/pojazdu w najlepszym możliwym miejscu, a po drodze umożliwienie członkom mojego zespołu zwiększenie kompetencji, jednocześnie czyniąc siebie mniej użytecznym. Z przyjemnością mogę powiedzieć, że udało mi się osiągnąć ten wynik. Zespoły są w silnej pozycji, aby wykonać zadanie, a techniczna mapa drogowa Tesli jest gotowa utrzymać pozycję lidera w dziedzinie pojazdów elektrycznych przez kilka kolejnych lat. Pomimo tego, co możesz przeczytać w wiadomościach, nadchodzi nowe pokolenie liderów, a techniczna przyszłość Tesli wygląda tak jasno, że wszyscy możemy potrzebować okularów przeciwsłonecznych, aby ją zobaczyć.

Czuję się niesamowicie i niemal niesprawiedliwie szczęśliwy, że przyczyniłem się do sukcesu Tesli i ogólnego celu redukcji emisji CO2 oraz zmiany paradygmatu transportu w kierunku elektryfikacji. To satysfakcjonujące widzieć, że większy ruch jest teraz na dobrej drodze. Kiedy wszedłem przez drzwi w 2007 roku bez żadnego doświadczenia w motoryzacji lub akumulatorach, miałem szczęście uczyć się od wielu podobnie myślących osób z dużym apetytem na ryzyko i ogromną wolą zmiany przyszłości transportu. Jakiego zbiegu ludzi, nastawień i wydarzeń być świadkiem przez dwie dekady i być częścią wyniku, który w tamtym czasie wydawał się czysto ambitny i zawsze zbyt trudny do osiągnięcia! To, że transformacja jest teraz w dużej mierze w toku, to nic innego jak mały cud. Jestem na zawsze wdzięczny Elonowi, JB i wielu innym, którzy postawili na mnie!

W ramach mojego kolejnego wyzwania ubiegam się o stanowisko starszego koordynatora odbioru i odstawiania w biurze rodzinnym. Pomimo wąskiego zakresu tytułu, rola obejmuje noszenie wielu kapeluszy, w tym przygotowywanie posiłków i okazjonalne granie muzyki kameralnej z dziećmi. Mam nadzieję, że dostanę tę pracę i nauczę się być w tym dobry.