Kolejny przeciek o cenie Dacii Spring [link FR]

BigB00

Posiadacz elektryka
Według użytkownika forum Worldscoop cena Dacii Spring będzie wynosić 16 990€. Do tego Francuzi będą mogli skorzystać z bonusu obniżając ostatecznie cenę do 12 403€ (równowartość 56 675 zł !).
Dostępny będzie wariant Comfort Plus z 7-calowym ekranem dotykowym i metaliczną farbą za 18 490€ lub 13 498€ z premią.
Wiecej informacji na temat wyposażenia w linku na stronie.
Po uwzględnieniu różnicy w VAT (Francja - 20%), cena w Polsce wynosiłaby 79 960zł. Jest to zbliżona cena do tej, która już wyciekła z węgierskiego konfiguratora.
Oficjalnie cena Dacii Spring ma być ujawniona 11 marca.

P

PePeL

Gość
Na forum jest trochę kilka osób. Z ciekawości, czy ktoś planuje kupować Dacie Spring?
Mam plan kupić jako 2-gi samochód i tylko zastanawiam się czy na jesieni będzie można spokojnie zamówić czy będzie dużo chętnych i czas oczekiwania będzie 4 m-ce jak w przypadku nowego sandero?

p0li

Pionier e-mobilności
jak do tego czasu czegos nie kupie to rozwaze - na takie krecenie sie wokol komina - jest wystarczajacy - nie trzeba miec autopilota zeby 6km po bulki jechac albo 15km dzieci do szkoly zawiesc

P

PePeL

Gość
jak do tego czasu czegos nie kupie to rozwaze - na takie krecenie sie wokol komina - jest wystarczajacy - nie trzeba miec autopilota zeby 6km po bulki jechac albo 15km dzieci do szkoly zawiesc
Myślisz, że warto wchodzić w cokolwiek innego "do kręcenia sie wokół komina"? Nawet używane i3 po innogyGo sprzedają się za 65k netto, więc drożej niż prognozy Springa.

p0li

Pionier e-mobilności
Myślisz, że warto wchodzić w cokolwiek innego "do kręcenia sie wokół komina"? Nawet używane i3 po innogyGo sprzedają się za 65k netto, więc drożej niż prognozy Springa.
no właśnie - dodatkowo trzeba myśleć też o przyszłej eksploatacji - porównaj ile kosztują oponki do i3 a ile do dacii, albo jakieś pierdoły typu klocki, filtry czy "blacharka"
i3 był jednym z moich kandydatów jako pierwszy elektryk - ale jak trochę o nim poczytałem to jednak skłaniam się do Leafa 2 czy Ioniqua - ponieważ nie mam ciśnienia - to mogę jeszcze trochę poczekać i zobaczyć co zaoferuje Dacia
Do jazdy w trasy mam coś wiekszego więc to miałoby być tylko do pracy i sklepu - czyli max 100km dziennie, łądowanie w pracy albo ze zwykłego gniazdka w domu

K

Konto skasowane bo zbędne

Gość
Według użytkownika forum Worldscoop cena Dacii Spring będzie wynosić 16 990€. Do tego Francuzi będą mogli skorzystać z bonusu obniżając ostatecznie cenę do 12 403€ (równowartość 56 675 zł !).
Dostępny będzie wariant Comfort Plus z 7-calowym ekranem dotykowym i metaliczną farbą za 18 490€ lub 13 498€ z premią.
Wiecej informacji na temat wyposażenia w linku na stronie.
Po uwzględnieniu różnicy w VAT (Francja - 20%), cena w Polsce wynosiłaby 79 960zł. Jest to zbliżona cena do tej, która już wyciekła z węgierskiego konfiguratora.
Oficjalnie cena Dacii Spring ma być ujawniona 11 marca.

A tutaj cena na polskiej stronie -> https://elektrowoz.pl/auta/dacia-spring-electric-cena-od-48-900-zl-to-bardzo-dobra-oferta/

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

p0li

Pionier e-mobilności
...z drugiej strony - jak to ma byc takie mikre auto (zdjecie obok zoe - to ja chyba odpuszcze - dzieciaki mi sie nie zmieszcza o_O