Byłem ostatnio u notariusza. Podpisałem i niby poświadczył zgodnie z dokumentem, ale moim zdaniem jest nie tak. Trzy razy zwróciłem uwagę, że wg instrukcji jest nieco inaczej, na co otrzymywałem odpowiedź od notariusza, że jest dobrze. Wysłałem zapytanie do NFOSiGW o wstępna weryfikację, to odpisali, że nie weryfikują tego mailowo. Teraz należy to przesłać do nich i komisyjnie będzie weryfikacja. Natomiast w poprzednim mailu napisali:
W przypadku, gdy wynik weryfikacji przesłanego weksla oraz deklaracji wekslowej będzie negatywny, dokumentacja zostanie komisyjnie zniszczona i z czynności tej zostanie sporządzony protokół. Wnioskodawca zostanie powiadomiony na adres email wskazany we wniosku o negatywnej ocenie zabezpieczenia wraz z podaniem powodów takiej oceny oraz o konieczności ponownego przesłania dokumentów.
Więc jeżeli będzie coś nie tak, to znowu 5 miesięcy męczenia się z wnioskiem. Czy ktoś już to robił i może potwierdzić, że jest ok? Podaje link do mojego podpisanego weksla. Oczywiście dane są zamazane.
Link:
https://we.tl/t-F4ol2kRXO7
Szczerze powiedziawszy już mi ręce opadają z tej całej biurokracji.