Weksel in blanco do MojEauto - czy podpisujecie?

eimi

Pionier e-mobilności
A to nie zależy bardziej od warunków leasingu? Jak ktoś ma wysoki wykup to zgody nie będzie a jak 1% to będzie?

umcus

Pionier e-mobilności
A to nie zależy bardziej od warunków leasingu? Jak ktoś ma wysoki wykup to zgody nie będzie a jak 1% to będzie?
Niekoniecznie. Z niektórymi leasingami ciężko się rozmawia (rzecz jasna już po zawarciu umowy) i ciężko o zgodę na cokolwiek "bo tak".

EU07

Zadomawiam się
Czy ktoś ma już doświadczenie z Santander Multirent albo PKO Leasing odnośnie zgody na cesję polisy AC? Weksel in-blanco nie dawałby mi spać spokojnie, podobnie jak odpuszczenie dotacji. ;)

Ironeska

Fachowiec
W jednym z wątków pisali ze santander nie wyraża zgody na cesję

tokwi

Pionier e-mobilności
Skoro zmieniły się zasady dopłat to instytucje finansowe sprzedające finansowanie też się dopasują - inaczej wypadną tego segmentu umów.
Zabezpieczenia z bankami zazwyczaj sie też negocjuje.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Mam pytanie jest gdzieś jakiś dokument który mówi o tym, że potrzebne jest zabezpieczenie w postaci cesji AC lub weksel inblanco? Przeglądnąłem cały gov.pl i nic nie znalazlem...

eimi

Pionier e-mobilności
Czy ktoś z SCM przy 1% wykupie i wysokim wkładzie własnym otrzymał odmowę albo zgodę na cesje polisy?

churro

Fachowiec
Sądząc po bólach w jakich się ten program w ogóle rodził, a teraz po akrobacjach prawno-urzedniczych wymaganych od wnioskodawców można odnieść wrażenie, że rząd stara się maksymalnie zniechęcić do zakupu auta elektrycznego.
tylko po co miałby to robić bo jak dobrze pamiętam to niewykorzystane pieniądze z tego kredytu co rząd zaciągnął w naszym imieniu przepadają.