Kolory TM3 - rozważania

pluto

Pionier e-mobilności
Niektórzy mówią że biały to nie kolor, bo to brak koloru :)

Nie wiem czy ktoś robił statystyki kupionych Tesli wg. kolorów ale chyba zaryzykuję stwierdzeniem że BIAŁY jest numerem jeden.

A tymczasem "Pewien użytkownik postanowił przyjrzeć się wyborom kolorystycznym Polaków. Przeanalizował 3,5 miliona ofert wystawionych na portalach aukcyjnych. Pod uwagę wziął zarówno auta nowe, jak i używane. Dzięki temu powstał wykres pokazujący jak zmieniały się preferencje Polaków podczas konfigurowania samochodów. Teraz wolimy samochody, które nie wyróżniają się na ulicy i nie wymagają żadnej dopłaty do ceny katalogowej" - źródło Autoblog

9bc1bf55343929cf.jpg

Soltys83

Zadomawiam się
Żona uparła się na czerwoną Tesle 3. Pytanie czy lepiej brać biała i dać ja do oklejenia na czerwono czy lepiej dołożyć 10tyś i brać czerwona? Pytam bo przez oklejenie mam jakąś ochronę lakieru a przy czerwonej musiałbym oklejać bezbarwną.

Adi

Zadomawiam się
Żona uparła się na czerwoną Tesle 3. Pytanie czy lepiej brać biała i dać ja do oklejenia na czerwono czy lepiej dołożyć 10tyś i brać czerwona? Pytam bo przez oklejenie mam jakąś ochronę lakieru a przy czerwonej musiałbym oklejać bezbarwną.
Ja wolałem fabryce dopłacić za kolor niż dawać do oklejania bo nigdy nie wiadomo na jakich partaczy się trafi i jak ci poskładają to auto potem. A z doświadczenia wiem, że potem, po takiej operacji, tu brakuje śrubki, tam zaślepki itd. A w nowym aucie wolałbym żeby niczego nie brakowało

domas7

Zadomawiam się

Moje obecne auto oklejałem dwa razy, pierwszy raz w maju zeszłego roku, drugi teraz w styczniu. Pierwsza firma spartaczyła robote po całości - uszkodzili mi lampy, krzywo założyli zderzaki, a folia się non stop odklejała. Auto było trzy razy na poprawkach i cały czas było coś źle. W końcu się zdenerwowałem i poszedłem do innej firmy, która rozkleiła i okleiła auto ponownie i teraz jest git.
Za obie usługi zapłaciłem... tyle samo. Pierwszą firmę znalazłem po opiniach w necie, drugą - po poleceniu znajomych. Czy okleiłbym auto raz jeszcze? Nie wiem, przez pierwszą firmę mam trochę uraz, bo tam wszystko poszło źle, ale druga była bardzo pro i koniec końców jestem zadowolony.

Szatan

Posiadacz elektryka
Biały to nie biały tylko perłowy. Z takimi oryginalnymi kolorami jest jeden problem, im bardziej podoba się nam coś w chwili udekorowania to tym szybciej bo jakimś czasie nam się opatrza i przestaje nam się podobać.
Dla mnie czerwony Tesli jest najładniejsze szczególnie, że TM3 ma teraz zamiast chromowych, takie ładne czarne wstawki.

Najładniejszy czerwny ma za to Mazda który to właśnie miałem na swojej 6stce.

pmlody

Pionier e-mobilności
ja biore białą i daję do oklejania na czerwono :D