komunikaty o niedostępnych systemach wspomagających po uruchomieniu samochodu

kosior1988

Zadomawiam się
Cześć,
w tamtym tygodniu odebrałem Model 3 LR, jako, że to moja pierwsza Tesla chciałem zapytać o jedną kwestię. Podczas gdy ruszam, (zazwyczaj po nocnym postoju) wyskakują mi komunikaty:

- automatyczne hamowanie jest niedostępne
- ostrzeżenie o senności kierowcy niedostępne
- funkcja unikania opuszczania pasa ruchu niedostępna
- działanie asystenta parkowania pogorszyło się

później, podczas jazdy już się to nie wyświetla.

Czym to może być spowodowane? mieliście takie komunikaty? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi

inter

Pionier e-mobilności
Cześć,
w tamtym tygodniu odebrałem Model 3 LR, jako, że to moja pierwsza Tesla chciałem zapytać o jedną kwestię. Podczas gdy ruszam, (zazwyczaj po nocnym postoju) wyskakują mi komunikaty:

Czym to może być spowodowane? mieliście takie komunikaty? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi
Po ostatnich aktualizacjach (APPlikacja nie wybudza jak kiedyś), auto wchodzi w tryb uśpienia. Po wejściu do auta, troche trwa aż systemy się wybudzą.

krzyss

Pionier e-mobilności
Cześć,

Auto stoi na zewnatrz ?
Tak sie pojawia jak zaparuje przednia kamera czesto. Dlatego mozesz miec tak rano bo teraz dnie sa cieple a noce zimne.

kosior1988

Zadomawiam się
Auto stoi na zewnatrz ?
Tak sie pojawia jak zaparuje przednia kamera czesto. Dlatego mozesz miec tak rano bo teraz dnie sa cieple a noce zimne.

tak, stoi na zewnątrz, póki nie przerobie podjazdu do garażu. Też tak myślałem, że może być to spowodowane wodą na samochodzie.

krzyss

Pionier e-mobilności
tak, stoi na zewnątrz, póki nie przerobie podjazdu do garażu. Też tak myślałem, że może być to spowodowane wodą na samochodzie.
To nie musi byc woda na samochodzie, a raczej para na gornej czesci szyby tam gdzie sa kamery. Musi odparowac.
Zrob test i 20min przed wyjazdem ustaw grzanie do 22 stopni. Powinno byc lepiej.

kosior1988

Zadomawiam się
To nie musi byc woda na samochodzie, a raczej para na gornej czesci szyby tam gdzie sa kamery. Musi odparowac.
Zrob test i 20min przed wyjazdem ustaw grzanie do 22 stopni. Powinno byc lepiej.

okej, dzięki za podpowiedź. Zrobię tak przed jutrzejszym porannym wyjazdem.

inter

Pionier e-mobilności
Auto stoi na zewnatrz ?
U mnie sie komunikaty pojawiają, ale nie ma nic na kamerach.

inter

Pionier e-mobilności