Komunikaty w apk i interakcje Tesli z użytkownikiem

Bronek

Pionier e-mobilności
Nowa aktualizacja2021. 5.8, Kina nie ma, summon nie działa, planowanie godziny ładowania jest upierdliwe - zmiana godziny wymaga kilkukrotnego klikania ,bo uparcie nie da się zmienić. Powraca wcześniej ustawiona albo zupełnie jest "z pały" . Albo nagle jest OK.
Niemniej jest to upierdliwe.
I chyba to potwierdza, iż "tęgie głowy" w programowaniu zajmują się BETĄ a dla reszty zostawiono "średni personel"
Zgłosiłem via apk, może sprawdzą logi i coś ruszy?
PS przy okazji bo nie gram w te gierki teslowskie zauważyłem, że można w nie grać z oświadczeniem, iż jest się pasażerem, podczas jazdy.

20211118_083024.jpg

Bronek

Pionier e-mobilności
Co Autor miał na myśli??? Konto Konta I DO Konta?
A tak po prawdzie to już mnie spokojnego człeka to gówniane podejście i że strony strony i auta, komend zaczyna nawet nie tyle śmieszyć lecz lekko irytować.
Niby tyłu Polaków w Stanach a żaden nie umie wyrazić myśli po polsku. Kur.. A wszędzie nasze buraki kwitną i ziemniaki (kartofle nie, bo to z niemieckiego)
Może gupi jezdem ale tempFileForShare_20211121-155408_copy_800x507.jpg.

Bronek

Pionier e-mobilności
ja mam "utwórz konto", czyli albo coś poprawili albo Bronku masz teslę po całości jedyną w swoim rodzaju i od strony strony :) i od strony FSD.
Popier.. fakt. Patrzę a w aucie mam instrukcje w niemieckim, YT w holenderskim.
A zmieniałem toto kiedyś. PO PROSTU JESTEM Europejczykiem. No to mam przechlapane u kiboli

Bronek

Pionier e-mobilności
Programowanie ładowania!!
USTAWIŁEM wczoraj na 60%
Przygotowanie na 8.00
Ładowanie w taniej strefie, której zakończenie ustawiłem na 7.00
Niestety Tesla to olała i o godz 7.00 jeszcze brakowało 5 minut do tych 60% i nie przerwała ładowania.
Być może powodem była aktualizacja tuż po 6.00? I to wydłużyło ładowanie?
Ale kwestia priorytetu. Czy 60% z przekroczeniem godziny końca "taniego prądu)? Czy poziom naładowania?
Jeśli ważniejsze naładowanie, a przerwa na aktualizację to popiepszyła, to zwracam honor.
Ciekawe, czy" sztuczna inteligencja" podjęła taka decyzję, czy to kolejny bug?
No i czy to moja wina bo rozpoczołem aktualizacje w trakcie ładowania, którego start ustalił samochód tak aby skończyć przed zadaną godziną 7.00 ? Nie wiedząc, że osobnik składający się 80% wody kliknie aby aktualizować

Last edited:

tokwi

Pionier e-mobilności
Bronek, ty masz farta i dziwny samochód. Zupełnie bym się nie zdziwił, gdybyś w nownym update dostał od Elona o 5 minut większą baterię :)

A przy okazji, czy przy dogrzewaniu w drogiej taryfie Tesla ciągnie energię z evse czy z baku?
W tesli nie zwróciłem na to uwagi, ale dziś rano w MiniSE zaobserwowałem że Mini dogrzewa z evse, pomimo drogiej taryfy. Akurat przy małej baterii, taki priorytet ma sens. Nie wiem jak w Tesla.

tokwi

Pionier e-mobilności
Przed momentem zrobiłem jeszcze jeden eksperyment bo akurat kalibrowalem sie wcześniej do 100% na AC. Po zakończonym ładowaniu, ale nadal na podłączonym kablu włączyłem odszranianie. W całości poszło z wallboxa.
Widać priorytet ma pilnowanie zadanego poziomu ładowania, niezależnie od taryf i tego jak wysoki.