Kona 64kW wersja Premium, odstąpię leasing w PKO Leasing.

Norbert

Posiadacz elektryka
Odstąpię leasing w PKO, rata 2915zł, saldo 100 636,16 zł, wartość końcowa 39 602,76 zł, ostatnia rata płatna w styczniu 2026r. Brak kosztów związanych z cesją.

Kolor niebieski, przebieg 20 000km, rok prod. 2021. Ładowana: 4x DC w zakresie 15 - 80, reszta na ładowarce AC z gniazdka 1f.

Wyjątkowa bateria - ładuję się do 520-555km. Druga identyczna Kona do 450.

Kwota odstępnego do uzgodnienia. Kontakt na prv.

walik22

Zadomawiam się
W drugiej Konie ktoś po prostu ma cięższą nogę (moja teraz w zimie ładuje się tylko do 400).

Norbert

Posiadacz elektryka
W drugiej Konie ktoś po prostu ma cięższą nogę (moja teraz w zimie ładuje się tylko do 400)

Nie jestem pewien. Zrobiłem test - jazda obiema na tej samej trasie - 35km, w tym samym czasie. Ta do sprzedania po przejechaniu 35km odjęła z baterii 28km, ta nowsza 37... różnica ok. 9km. Procentowo nowsza zużyła 1% więcej baterii... Obie startowały z 80%. W sumie bez znaczenia. Nowsza niestety musi zostać.

Cav

Pionier e-mobilności
Nie jestem pewien. Zrobiłem test - jazda obiema na tej samej trasie - 35km, w tym samym czasie. Ta do sprzedania po przejechaniu 35km odjęła z baterii 28km, ta nowsza 37... różnica ok. 9km.
Nie z baterii, tylko z GOM.
A to ma związek ze wcześniejszym sposobem jazdy, a nie z aktualnym.
Traktowanie GOM jako dokładnego wyznacznika pozostałego zasięgu to lekkie nieporozumienie.

Co innego, gdyby odejmowały inny% baterii - to juz jest w miarę dokładnie podane.

Norbert

Posiadacz elektryka
Nie z baterii, tylko z GOM.
A to ma związek ze wcześniejszym sposobem jazdy, a nie z aktualnym.
Traktowanie GOM jako dokładnego wyznacznika pozostałego zasięgu to lekkie nieporozumienie.

Co innego, gdyby odejmowały inny% baterii - to juz jest w miarę dokładnie podane.
Jak już wspomniałem - nowa pokazała zużycie o 1% większe, inna kwestia, że car scanner w przypadku obu, przy tym samym SoC, pokazuje różne napięcia na poszczególnych celach.

Co do zasady, będzie to przedmiotem reklamacji po wykonaniu testu jazdy ze 100 do 5%...