Kona Electric w praktyce

sebsek

Posiadacz elektryka
Odebrałem w piątek Konę ( bateria 65kWh) w Poznaniu i wracaliśmy nią do Krakowa cały weekend po drodze robiąc objazd Wielkopolski i orlich gniazd. Finalnie przejechałem 500km bez dróg szybkiego ruchu i autostrad za to 50 % trasy w deszczu. Średnie zuzycie z tej trasy to równe 13 kWh/100km. Po ladowaniu w hotelu w Poznaniu kolejne było w domu w garażu.
Ogólnie bardzo fajne autko szczególnie przy aktualnej cenie.
Jedyna poważna wada do której osobiście bym się przyczepił to zbyt miekki fotel ze zbyt krótkim siedziskiem. Ale u mnie przyvwzroscie 186cm to czestyvproblem. Na szczęście to nie ja będę jeździł tym autem tylko córka, a dla niej fotel jest ok.

ziomekatomek

Nowy na Forum
Dostałem z "nienacka" bardzo atrakcyjną propozycję na zakup Kony'25 z baterią 39 kWh. Próbowałem przebrnąć ten wątek, ale ostatnie strony to była dyskusja o boilerze i nadwyżkach mocy z instalacji PV, więc przyznam, że nie przebrnąłem. Dodatkowo nie wiem czy niektóe komentarze tyczą się "starej" czy nowej "kony".

Dlatego jakby ktoś z obecnych uzytkowników był w stanie napisać swoje spostrzeżenia po użytkowaniu Kony (realne zuzycie, koszty serwisów, awaryjność) to będę zobowiązany.
Jak zdarza Ci się robić ponad 200 km w ciągu jednego dnia to rozważ akumulator 65kWh