Kona nowe ceny - wpływ BYD ATTO2

Ratt

Posiadacz elektryka
Nowe ceny na Konę. A ja mam zamówioną w wyższej cenie. Czy mogę coś jeszcze negocjować ??
View attachment 26531
Niestety posiadanie elektryka obecnie to przyjemność a nie ekonomia. Przepraszam że to piszę ale nie odsprzedasz tego za jakąkolwiek rozsądną cenę więc to wybór między chcę i stać mnie a żalem że zostałem "oszukany" i elektryki to jeszcze nie teraz.

mattmd

Zadomawiam się
Niestety posiadanie elektryka obecnie to przyjemność a nie ekonomia. Przepraszam że to piszę ale nie odsprzedasz tego za jakąkolwiek rozsądną cenę więc to wybór między chcę i stać mnie a żalem że zostałem "oszukany" i elektryki to jeszcze nie teraz.
Komentujsz wątek gdzie jest kona za 135tys.
Minus 35 tys (większość taka dotację dostanie) robi sie 100tys, jeździsz przez 3-4 lata i nie wierzę że mie sprzedasz tefo za 50-70 tys jak będziesz dbał- więc o czym m6 mówimy- nomalny spadek wartości jak za tyle to kupisz

Ratt

Posiadacz elektryka
Komentujsz wątek gdzie jest kona za 135tys.
Minus 35 tys (większość taka dotację dostanie) robi sie 100tys, jeździsz przez 3-4 lata i nie wierzę że mie sprzedasz tefo za 50-70 tys jak będziesz dbał- więc o czym m6 mówimy- nomalny spadek wartości jak za tyle to kupisz
Za 50tys za cztery lata? Zapisz proszę ten mail i jak sprzeda za tyle to dam Ci 10tys. Poważnie.

Iktorn

Zadomawiam się
Dla leasingu na firmę również takie warunki? Czy tylko indywidualni?
Na firmę też powinny być takie. Przynajmniej tak było do tej pory.
Przy finansowaniu przez fabryczny leasing rabat będzie jeszcze wyższy (patrz oferty z otomoto)

franiux

Zadomawiam się
Też spadła cena?
I to jest wielka niewiadoma, to nie Tesla że wchodzisz w cennik i masz. Tutaj każdy dostaje inną cenę. Nie wiem od czego to zależy a ceny na ich stronie to jest o kant dudy rozbić bo indywidualnie jak pójdziesz do ich salonu to cenę dadzą inną.

franiux

Zadomawiam się
i elektryki to jeszcze nie teraz.
Teslę kupiłem w tamtym roku. Mam jeszcze 2 spalinowce. Za 2 lata nie sprzedam tej Tesli, ale sprzedam spalinowce i kupię następny EV. A Tesla będzie u nas do oporu przez minimum 10 lat. Więc średnio mnie interesuje spadek cen. Za 10 lat KAŻDE auto czy to spalinowe czy EV będzie warte funta kłaków.

vwir

Pionier e-mobilności
Za 50tys za cztery lata? Zapisz proszę ten mail i jak sprzeda za tyle to dam Ci 10tys. Poważnie.
A wystarczy popatrzeć na otomoto:

Najtańsza powypadkowa jest za 66tys. Z małym akumulatorem, więc wyjściowo też nie kosztowała więcej niż 140tys (minus dotacja). Najtańsza bezwypadkowa za 75tys.

ziomekatomek

Nowy na Forum
Kona
Wzrost rabatu z 40 do 48 tys. dla wszystkich wersji wyposażenia modelu z rocznika modelowego 2025.
Ioniq 5
Wzrost rabatu z 50 do 65 tys. dla wszystkich wersji wyposażenia z akumulatorem 63 kWh.
Ioniq6
Wzrost rabatu z 15 do 55 tys. dla wszystkich wersji wyposażenia z akumulatorem 77 kWh.
Inster
Wzrost rabatu z 8 do 10 tys.

Dla wszystkich pojazdów dodatkowo ładowarka Wallbox (11kW), karta do ładowania GreenWay (2300 kWh) lub pakiet ubezpieczenia OC/AC/NNW.
Cenniki jeszcze nie poprawione

Są już nowe cenniki na stronie do ściągnięcia.
Ja zamawiałem 1 kwietnia Konę Smart wg starego cennika, ale jest zamówiony do produkcji jako MY26.
Mój sprzedawca szczerze powiedział, że sam jeszcze nie zdążył ogarnąć w pełni tematu cen. Widząc nowe cenniki pewnie skusiłbym się na executive z pakietem tech.

Mikus

Zadomawiam się
Są już nowe cenniki na stronie do ściągnięcia.
Ja zamawiałem 1 kwietnia Konę Smart wg starego cennika, ale jest zamówiony do produkcji jako MY26.
Mój sprzedawca szczerze powiedział, że sam jeszcze nie zdążył ogarnąć w pełni tematu cen. Widząc nowe cenniki pewnie skusiłbym się na executive z pakietem tech.
Ja nie widzę wielkiej zmiany co do wyposażenia w wersji MY26. Dodali możliwość wyboru mniejszej wersji akumulatora trakcyjnego przy wersji executive. Pompa ciepła jest w standardzie dla executive, platinium. Dodana wersja nline. Ceny spadły po rabacie ale i cena wyjściowa mocno poszła w dół. Oba cenniki są dostępne na stronie i ładnie widać różnicę MY25/MY26