Konfigurowanie telefonu jako kluczyk - nie znaleziono pojazdu

daniel

Señor Meme Officer
Czy ktoś ma pomysł co jeszcze mogę zrobić?

Chcę dodać drugi telefon do samochodu jako kluczyk. Przeinstalowałem aplikację, resetowałem samochód, BT i lokalizacja włączone. W aplikacji samochód jest widoczny, da się nawet sparować audio przez BT, ale w momencie gdy próbuję sparować telefon jako kluczyk dostaję komunikat "nie znaleziono pojazdu". Co jest grane?

Android 10 jeśli dobrze pamiętam. Co ciekawe da się go sparować przez NFC kładąc na konsoli środkowej. Wtedy pojawia się nawet prawidłowa nazwa telefonu.

6a8

Posiadacz elektryka
Telefon do supportu Tesli, na początek ?
Lub, jak masz Ząbki lub Katowice w zasięgi beretu, kontakt z serwisem ?

daniel

Señor Meme Officer
Telefon do supportu Tesli, na początek ?
Lub, jak masz Ząbki lub Katowice w zasięgi beretu, kontakt z serwisem ?
Już raz mi pomogli przez telefon Jak nie będę miał innego pomysłu to tak zrobię.

6a8

Posiadacz elektryka
W sumie to szkoda że teraz nie ma ( albo nie mogę trafić ? ) jakiegoś kanału ( czytaj e-maila ) do supportu, tylko telefon. Zdarzają się przecież proste w sumie sprawy, nie krytyczne, które w ten sposób by można wyjaśniać. Przecież to chyba nawet te same osoby które odbierają te telefony i później się z kimś konsultują mogły by w wolnych chwilach odpowiedzieć mailowo po uzyskaniu odpowiedzi

Bronek

Pionier e-mobilności
My mamy jedno konto bez kombinacji. A dwa profile

To raz ale jeśli chcesz mieć dwa.konta (dwoje kierowców), to przed reinstalacją trzeba wywalić pamięć podręczną itp
No i czy dodałeś ponownie kierowcę? I on zaakceptował ? Może maila trzeba zmienić

daniel

Señor Meme Officer
My mamy jedno konto bez kombinacji. A dwa profile

To raz ale jeśli chcesz mieć dwa.konta (dwoje kierowców), to przed reinstalacją trzeba wywalić pamięć podręczną itp
No i czy dodałeś ponownie kierowcę? I on zaakceptował ? Może maila trzeba zmienić
Tak, dodałem kierowcę. Myślę, że nie w tym leży problem, bo ten telefon ma dostęp do wszystkiego. Widzi samochód na koncie, może kontrolować klimę itd. Problem zaczyna się dopiero kiedy chcę go sparować jako kluczyk.

Jak wywalić pamięć podręczną przed reinstalacją? To trzeba zrobić przed odinstalowaniem aplikacji, tak? O to chodzi? Bo jak aplikacji jest odinstalowana to wydaje mi się że pamięć jest usuwana razem z nią.

inter

Pionier e-mobilności
Tak, dodałem kierowcę. Myślę, że nie w tym leży problem, bo ten telefon ma dostęp do wszystkiego. Widzi samochód na koncie, może kontrolować klimę itd. Problem zaczyna się dopiero kiedy chcę go sparować jako kluczyk.

Jak wywalić pamięć podręczną przed reinstalacją? To trzeba zrobić przed odinstalowaniem aplikacji, tak? O to chodzi? Bo jak aplikacji jest odinstalowana to wydaje mi się że pamięć jest usuwana razem z nią.
Najlepiej kasować w ustawieniach - menadzer aplikacji, zajęta pamięc i wykorzystane dane. W pierwszej kolejności wykorzystane dane. I pewnie robić tak kilka razy (zainstalować apke, skasować dane i usunąć apke).
Ostatnio miałem problem z app s3xy, ciągle chciała pobrać starą wersje aktualizacji firmware. Kilkukrotne kasowanie apki, i kasowanie danych. Po kilku kasowaniach, pomogło i ściągnął aktualny firmware.

daniel

Señor Meme Officer
Kurde, wziąłem telefon żony do ręki żeby włączyć klimatyzację, a tu wola, że nie ma BT włączonego. Włączyłem BT, kliknąłem od razu Sparuj przy okazji (a byłem w domu, a nie w samochodzie) i zadziałało. Chyba w takim razie reset bluetooth pomógł w końcu wykryć pojazd.