Kornacki na swoim kanale o zakupie używanego elektryka…

gim-kg

Pionier e-mobilności
Aż szkoda, że dziennikarz który sam używa elektryka mówi takie bzdury…
Pożary (puchnące cele baterii), stłuczki (samochodów elektrycznych praktycznie sie nie naprawia), w Norwegii hektary pół zastawione są elektrykami po stłuczkach, czy Tesla która po dwóch latach się nudzi i właściciel tęskni za spalinowką. A wisienka na torcie jest stwierdzenie że do salonów Lexusa dziennie przychodzi kilku właścicieli Tesli chcąc zamienić swoje BEV na HEV.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie w w 2017 bylo tak ,, że chcialem zobaczyć jak to jest na prądzie i akurat wchodzil nowy Leaf 2 Tekna z kłamliwą i niedostateczną reklamą, która trafiała do mnie . Niedouczonego wtedy w temacie ale ciekawskiego . To wypasiona fura i fajnie jeździla ...Do czasu aż odkrylem jej podstawowy dla mnie feler , czyli przedni napęd w ev .
W domu byly inne ICE więc nie bylo obaw itp .
Z paliwem się nigdy, nawet w ciężkich czasach , nie liczyłem. Podobnie z awaryjnoscią itd .Zawsze prawie mialem szczęście .A jak nie, to się auta pozbywalem bez żalu co do kasy.
Ekonomicznie to nie jest właściwe , ale emocjonalnie super . A to pozwala być zadowolnym z życia , zgodnie z :"On to się cieszy byle czym , Byle co Go cieszy". A forsa to nie wszystko jeśli starcza na żarcie i internet :)

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Dzisiaj zauważyłem informację o kolejnym zlocie, w sumie już 8. Jednak nie to jest powodem mego kolejnego wpisu w tym temacie, a prowadzący tenże, w szczególności ten pierwszy ;). Myślę jednak, że nie są oni tutaj zaproszeni jako pasjonaci (co nie znaczy, że w głębi ducha nimi nie są), a raczej po prostu dostali tutaj robotę, za jakąś tam kasę, która ich zadowala i oboje będą mieli w tym czasie zdanie na temat samochodów elektrycznych, takie jakiego oczekuje zleceniodawca. Nie będzie mi dane tam być, aby się samemu przekonać, może jednak ktoś z nas forumowiczów będzie i nam opowie jak było ;).

Zrzut ekranu 2024-09-11 213213.png

Ev3

Pionier e-mobilności
Dzisiaj zauważyłem informację o kolejnym zlocie, w sumie już 8. Jednak nie to jest powodem mego kolejnego wpisu w tym temacie, a prowadzący tenże, w szczególności ten pierwszy ;). Myślę jednak, że nie są oni tutaj zaproszeni jako pasjonaci (co nie znaczy, że w głębi ducha nimi nie są), a raczej po prostu dostali tutaj robotę, za jakąś tam kasę, która ich zadowala i oboje będą mieli w tym czasie zdanie na temat samochodów elektrycznych, takie jakiego oczekuje zleceniodawca.
Dokładnie tak było, jak Kornacki opowiadał o elektrykach na prezentacji Volvo EX30 i EX90 rok temu.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Dzisiaj zauważyłem informację o kolejnym zlocie, w sumie już 8. Jednak nie to jest powodem mego kolejnego wpisu w tym temacie, a prowadzący tenże, w szczególności ten pierwszy ;). Myślę jednak, że nie są oni tutaj zaproszeni jako pasjonaci (co nie znaczy, że w głębi ducha nimi nie są), a raczej po prostu dostali tutaj robotę, za jakąś tam kasę, która ich zadowala i oboje będą mieli w tym czasie zdanie na temat samochodów elektrycznych, takie jakiego oczekuje zleceniodawca. Nie będzie mi dane tam być, aby się samemu przekonać, może jednak ktoś z nas forumowiczów będzie i nam opowie jak było ;).

View attachment 20441

do tego 2 nadwornych błaznów, bo jakże inaczej ich nazwać?

To trochę jakby fjutina zaprosić do nagrody pokojowej nobla xD

gim-kg

Pionier e-mobilności
do tego 2 nadwornych błaznów, bo jakże inaczej ich nazwać?

To trochę jakby fjutina zaprosić do nagrody pokojowej nobla xD
Mi to też nie pasuje, rozumiem że ten event ma zachęcać do elektromobilności, ale z takim osobistym nastawieniem prowadzącego do tematu? To tak jakby zaprosić księdza do burdelu żeby prowadził event promujący viagrę.

No nic zobaczymy czyiś zmieni się w tym temacie na jego kanale, choć osobiście wątpię.

daniel

Señor Meme Officer
To tak jakby zaprosić księdza do burdelu żeby prowadził event promujący viagrę.
W świetle ostatnich wydarzeń na plebaniach w różnych częściach kraju to tak jakby...