Wosk twardy albo położyć ceramikę. Nie ma innego sposobu. Żadne środki do mycia nie spowodują, że się będzie ładniej błyszczeć samo w sobie. Po prostu trzeba dbać żeby myjąc nie narobić mikro rys. Dobra myjnia samoobsługowa tj porządna piana i porządne cińsnienie, gąbki oraz mikrofibra do suszenia z actiona lub allegro (jakieś tanie żeby po użyciu wywalić od razu) i zaraz po umyciu na boku wysuszyć do sucha. Byle żadnych wielorazówek, wyprane w pralce nadal mogą mieć piach i rysować lakier. No i oczywiście żadnych ustrojstw typu szczotki do mycia aut bo to wszystko rysuje lakier. Ja już nawet nie daję na żadną myjnię, nawet detalingową, bo zawsze odkrywam że tu porysowane, tam na szybie odprysk. Prowadziłem myjnię to wiem że pracownicy są różni i co potrafi się dziać.Panowie, podzielcie sie sprawdzonymi kosmetykami do czyszczenia tesli.
Przy odbiorze tak sie błyszczała a teraz nie potrafię uzyskać takiego efektu 😞 View attachment 30140
Dobra mikrofibra to taka co ma 30% poliamidu. I nie do wyrzucenia. Prać w pralce z odpowiednim preparatem do mikrofibry i auto błyszczy się, jak psu j...a. Kładziesz mikrofibre i ciągniesz, nie naciskasz siłowo, bo nie ma potrzeby.Wosk twardy albo położyć ceramikę. Nie ma innego sposobu. Żadne środki do mycia nie spowodują, że się będzie ładniej błyszczeć samo w sobie. Po prostu trzeba dbać żeby myjąc nie narobić mikro rys. Dobra myjnia samoobsługowa tj porządna piana i porządne cińsnienie, gąbki oraz mikrofibra do suszenia z actiona lub allegro (jakieś tanie żeby po użyciu wywalić od razu) i zaraz po umyciu na boku wysuszyć do sucha. Byle żadnych wielorazówek, wyprane w pralce nadal mogą mieć piach i rysować lakier. No i oczywiście żadnych ustrojstw typu szczotki do mycia aut bo to wszystko rysuje lakier. Ja już nawet nie daję na żadną myjnię, nawet detalingową, bo zawsze odkrywam że tu porysowane, tam na szybie odprysk. Prowadziłem myjnię to wiem że pracownicy są różni i co potrafi się dziać.
Nie ma sensu kupować wielorazowych i bawić się w pranie. Wiele razy się zdarza, że gdzieś na myjni się niedomyje i myślisz że wtedy na myją jeszcze raz samochód ? Szmatą trą aż zejdzie z płynem do mycia okien. Potem ta szmata do pralki z innymi szmatami. Przerabiałem już różne warianty i wole kupić taniochę, wysuszyć i wytrzeć progi i out.Dobra mikrofibra to taka co ma 30% poliamidu. I nie do wyrzucenia. Prać w pralce z odpowiednim preparatem do mikrofibry i auto błyszczy się, jak psu j...a. Kładziesz mikrofibre i ciągniesz, nie naciskasz siłowo, bo nie ma potrzeby.
Jak auto z myjni umyte, to gdzie masz piasek?
Uzywam dodatkowo mopa obrotowego, dokładnie myje.Nie ma sensu kupować wielorazowych i bawić się w pranie. Wiele razy się zdarza, że gdzieś na myjni się niedomyje i myślisz że wtedy na myją jeszcze raz samochód ? Szmatą trą aż zejdzie z płynem do mycia okien. Potem ta szmata do pralki z innymi szmatami. Przerabiałem już różne warianty i wole kupić taniochę, wysuszyć i wytrzeć progi i out.