Tak.A tak z czystej ciekawości wymiana tego płynu zalecana jest tylko żeby utrzymać gwarancję
Ten płyn to zabezpieczenie na wypadek zwarcia - kiedyś mieli problem ze źle wykonanymi bateriami LG, wskutek czego auta się paliły.czy może mieć istotny wpływ na żywotność baterii?
To chodzi raczej o model baterii.Czyli co producent to inne zabezpieczenia baterii i normy?
Kto mówi że jest drogie?Bo nie słyszałem, żeby u innych producentów trzeba było wymieniać tak płyn (Tesla, VW, itp). Chyba, że się mylę, albo nie jest to takie głośne ze względu, że w Koreańcach jest to takie drogie.
Tylko koreańczycy w kilku modelach zastosowali płyn nieprzewodzący prądu. Gdyby inni producenci używali czegoś podobnego to i cena też byłaby zbliżona.Czyli co producent to inne zabezpieczenia baterii i normy?
Bo nie słyszałem, żeby u innych producentów trzeba było wymieniać tak płyn (Tesla, VW, itp). Chyba, że się mylę, albo nie jest to takie głośne ze względu, że w Koreańcach jest to takie drogie.
Też właśnie będę robił przegląd na 45 kkm w Soulu.Ja dzisiaj wysłałem zapytanie do kilku salonów o koszt trzeciego (45000) przeglądu kony 64 kWh .Pierwsza odpowiedz 3000 zł. Oni ten płyn to już chyba chcę wymieniać na każdym przeglądzie