Kupić czy nie kupić? na 50% vat. TMY LR Cena 240 720 zł

inter

Pionier e-mobilności

viallos

Pionier e-mobilności
To Toyota w przebraniu Subaru.
Wiemy ... dlatego się "dziwujemy" 😀
Choć trzeba przyznać że nie ma za bardzo wyboru jeżeli chodzi o samochód do lasu i na bezdroża.

KrzysztofFly

Moderator
Wiemy ... dlatego się "dziwujemy" 😀
Choć trzeba przyznać że nie ma za bardzo wyboru jeżeli chodzi o samochód do lasu i na bezdroża.
Polska Policja też kiedyś kupiła terenówki ARO :):):):).
Jedyną firmą, mogącą spełnić wymagania przetargu okazała się warszawska spółka, która prowadziła targowisko na stadionie X-lecia. Taki zbieg okoliczności pozwalał przypuszczać, że przetarg mógł zostać ustawiony. Wkrótce na jaw wyszło, że za samochody znacznie przepłacono, nie sprawdzając uprzednio cen aut bezpośrednio u producenta, u którego auta można było kupić nawet połowę taniej.
W skrócie, winnych tego wyboru nigdy nie ukarano.

marco_25

Pionier e-mobilności
Jeszcze tydzień temu wszystkie TMY LR poniżej 248k PLN znikały w oka mgnieniu a teraz nawet po 242k PLN już dwa dni dostępna. Dziwi taka przecena w Inventory w porównaniu z stałą ceną jaka jest na stronie głównej. Chyba rzeczywiście coś się kroi, nie sądzę, że to tylko skutek kursu USD.

viallos

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem kryzys w Chinach, koniec dopłat w niektórych krajach UE i pewnie w bliskiej perspektywie w kolejnych, a fabryki weszły na obroty, komponentów nie brakuje i następuje dalsze zażynanie konkurencji. Ponadto nigdy nie wiesz ile takich modeli których jest niby jeden jest faktycznie naklepanych.
Samochód to nie bułki i każdy sprzedany w Tesli to niesprzedany u konkurencji przez najbliższe 2-3 lata.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem kryzys w Chinach, koniec dopłat w niektórych krajach UE i pewnie w bliskiej perspektywie w kolejnych, a fabryki weszły na obroty, komponentów nie brakuje i następuje dalsze zażynanie konkurencji. Ponadto nigdy nie wiesz ile takich modeli których jest niby jeden jest faktycznie naklepanych.
Samochód to nie bułki i każdy sprzedany w Tesli to niesprzedany u konkurencji przez najbliższe 2-3 lata.

Potwierdzam - w Inventory często jest kilka sztuk danej konfiguracji (ustalałem ze sprzedawcą). Nie mniej w dzis chyba nic nie zeszło. Weźmiemy ich na przetrzymanie.

Vangass

Posiadacz elektryka
Wg mnie, wrzucając tak hurtowo auta do inventory mogą sobie bardzo dynamicznie sterować ceną. Bez żadnych zobowiązań, prasowych nagłówków itp w przypadku zmiany ceny na stronie głównej przy normalnym zamawianiu.
A jak cena już im się nie będzie kalkulowała to cyk, przestaną takie auta pojawiać się w inventory.

elektryk

Pionier e-mobilności
Jeszcze tydzień temu wszystkie TMY LR poniżej 248k PLN znikały w oka mgnieniu a teraz nawet po 242k PLN już dwa dni dostępna. Dziwi taka przecena w Inventory w porównaniu z stałą ceną jaka jest na stronie głównej. Chyba rzeczywiście coś się kroi, nie sądzę, że to tylko skutek kursu USD.
Może po prostu wakacje? Widać to po newsach - sezon ogórkowy, u mnie w okolicy pustki, lokalsi wyjechali, trochę turystów w zamian.

Ludzie wrócą z wakacji, pełni sił, planów i zapału do pracy i zaczną myśleć o zakupie fury, żeby się móc pochwalić przed rodziną na święta ;-)

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ciekawostka. Byłem dziś w showroomie w Katowicach. Porównałem obraz z kamer w Y oraz X (z hw4). Szczerze mówiąc to różnica jest, ale nie jakaś kosmiczna. Obraz z hw3 również jest bdb jakości. Porównanie w pomieszczeniu.