Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Kupię/sprzedam auto elektryczne • OLX/Otomoto/
[KUPIĘ] Ładowarka do Nissan Leaf 2011-2013 przed lift
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Kazikon, post: 41505, member: 1075"] Witam też szukam tej ładowarki obc model 296A0 3NA5A 2012,06,18. W moim nissanie leaf 2013 podczas ładowania z gnazdka 230v orginalnym evse nissana 10A wybiło mi bezpiecznik w domu, po włączeniu bezpiecznika i ponownym podłączeniu evse słychac było przekazniki i pikniecie i wybiło bezpiecznik w domu. Pomyślałem że może popsuł sie evse wiec pojechałem to sprawdzić na greenweya po podłączeniu przez przelotke stacja złapała błąd i niechciała ładowac, chademo ładuje normalnie. Po podłczeniu w domu już nie słychać przekaźników tylko pikniecie i na evse miga czerwona dioda fault. po otwarciu ładowarki w bagażniku zapach spalonej elektroniki i znaczne osmolenie płytki. wystrzeliło 2 kondensatoy co spowodowało przypalenie górnej płytki do tego spaliło bezpiecznik 31.5a na dolnej płytce oraz bezpiecznik w emi filter. Wymieniłem te kondensatory i bezpieczniki, ale auto niestety dalej się nie laduje. Po podłączeniu jest tylko piknięcie nie miga żadna dioda na podszybiu ani nie słykać stuku przekążników w baterii. Sprawdziłem dioda jest ok po podłączeniu napiecie na pilocie evse spada do niecałych 9v ale nie przechodzi w 6v ładowanie. [ATTACH type="full" alt="IMG_20220409_153905.jpg"]4905[/ATTACH][ATTACH type="full"]4907[/ATTACH] Mam nadzieje że do wymiany jest tylko ta górna płytka ale niestety nigdzie nie idzie dostać. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Kupię/sprzedam auto elektryczne • OLX/Otomoto/
[KUPIĘ] Ładowarka do Nissan Leaf 2011-2013 przed lift