Kupię niedrogiego elektryka

Michal_Wawa

Nowy na Forum
Z baterią, 5 drzwi, 4-5 miejsc, przynajmniej te 100km realnego zasięgu, nie jakiś wyeksploatowany czy porozbijany złomek.
Chcę popróbować codziennego życia w mieście z elektrykiem i potem kupić jakiegoś nowego "poważniejszego" (pół godzinki jazdy próbnej to za mało by to poznać głębiej). Żadne plugin itp, ma mieć zielone tablice (buspasy ;) )
Ładowany będzie z normalnego gniazdka 230v więc dobrze żeby miał taki kabel na pokładzie. Z wyposażenia ma być sprawna klimatyzacja i radio, reszta nie ma znaczenia.

tokwi

Pionier e-mobilności
Jeśli nie masz innych kryteriów niż powyżej to może Dacia Spring?
87k-27k(dopłaty), nowy i na gwarancji, za 2 lata sprzedać potem na wieś (piszę z całą sympatią dla środowiska wiejskiego, gdzie takie auto często będzie doskonałą opcją) i kupić wtedy coś optymalnie dla siebie dopasowanego.

Michal_Wawa

Nowy na Forum
Jeśli nie masz innych kryteriów niż powyżej to może Dacia Spring?
87k-27k(dopłaty), nowy i na gwarancji, za 2 lata sprzedać potem na wieś (piszę z całą sympatią dla środowiska wiejskiego, gdzie takie auto często będzie doskonałą opcją) i kupić wtedy coś optymalnie dla siebie dopasowanego.
Raczej wolę używkę do max 30 tys niż Dacie Spring (ona jest na 5 osób?) która poza ceną nie ma żadnych zalet jak dla mnie. Plan wstępny jest taki, że jak mi się ta zabawa spodoba to wymienię rodzinną flotę na elektryki ale jednak jeden van na trasy zostanie. No i maxiskuter ale on jest zasadniczo dla relaksu w dobrą pogodę i raczej tylko dla mnie więc się nie liczy :)

Cav

Pionier e-mobilności
Tyle że one nie mają realnego zasięgu powyżej 100 km.
Musiałby być Leaf 30 minimum, ale tu nie ta cena znowu.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Tyle że one nie mają realnego zasięgu powyżej 100 km.
Musiałby być Leaf 30 minimum, ale tu nie ta cena znowu.
W mieście mogą mieć, jeśli znajdzie się egzemplarz z akumulatorem w dobrej kondycji. A w tej cenie można się pokusić. W każdym razie nic lepszego w tym budżecie nie widzę.

Michal_Wawa

Nowy na Forum
Mogą być trojaczki - o ile za kierownicą zmieści się człowiek o słusznych rozmiarach (żonki to nie dotyczy ale mnie tak :) Kupiłbym Smarta bo lubię te auta ale niestety dzieci do szkoły nie da się tym podwieźć. Więc kupię coś z trojaczków, zoe albo leaf (chyba to wszystkie opcje?).