Łączność Premium

autorus

Posiadacz elektryka
Tak Spotify jest w cenie łączności Premium, dziala jak płatne konto ale dostęp do tego konta masz tylko z poziomu samochodu. Nie mozesz sobie odpalać go na innych urządzeniach
Ooo a to dla mnie nowosc, ja podalem dane logowania swojego konta spotify.
Czyli jak powinienem zrobic ?

inter

Pionier e-mobilności
Konto premium:
Usługa umożliwia podgląd ruchu drogowego na mapach, włączenie trybu map satelitarnych, streaming wideo i audio (YouTube, Spotify), korzystanie z przeglądarki internetowej i zabawę w karaoke (Caraoke).

tomas500

Zadomawiam się
TM3 AWD z 2025 r. Czytałem, że ma modem 5G. Ktoś potwierdzi czy TM3 mają modemy 5G. Na ekranie do tej pory widziałem tylko tel SOS i LTE. I jeszcze jedno pytanie: jaki operator?

adamq

Fachowiec
Z tego co pamiętam typ modemu wyświetla się w Service mode. Co do operatora - prawdopodobnie jest to jakiś eSIM z Holandii, ale jaki to dokładnie operator - nie wiem.

tomas500

Zadomawiam się
Wcześniej czytałem na Shop4Tesla:
"Tesla zaczęła wyposażać swoje pojazdy w modemy obsługujące technologię 5G, co skutkuje znacznie wyższymi prędkościami przesyłu danych. Ta aktualizacja dotyczy najnowszych modeli, takich jak Model Y, Cybertruck i nowy Model 3. Wprowadzenie modemu 5G, oficjalnie nazywanego „TELEMATICS CONTROL UNIT - TCU - GEN II”, zostało ogłoszone w katalogu części elektronicznych Tesli Discovery".

Highland z 2025 r. Hmmmm. Zastanowiło mnie dlaczego nigdy nie pojawiło sie 5G cały czas jest LTE lub SOS.

Jedyne co znalazłem to na forum kanadyjskim: "
"Jeśli chodzi o łączność, powiedziano mi, że te nowe samochody mają modem 5G, ale przez cały dzień widzą tylko LTE. Czy ktoś wie, czy Tesla nadal tkwi w LTE w Kanadzie, czy 5G powinno działać?
... Możesz sprawdzić, czy masz modem TCU2/5G, wchodząc do menu serwisowego i wykonując poniższe czynności. Mój na szczęście był 5G, ale wygląda na to, że Tesla nie włączyła planów 5G w mojej okolicy (musisz mieć starszą umowę LTE z lokalnym operatorem telekomunikacyjnym).
Jeśli przejdziesz do trybu serwisowego -> Infotainment -> Connectivity, poda ci typ modemu. Mam wymieniony AG555QGL, który jest modemem 5G w 5G TCU. AG525RGL to modem 4G używany w obecnym/starym 4G TCU".

Sprawdziłem w trybie serwisowym: typ modemu AG525RGL. I teraz nie jest jasne czy AG525RGL to faktycznie tylko 4G i czy Tesla w 2025 r. by montowała modem tylko 4G.

Pożyjemy zobaczymy.

inter

Pionier e-mobilności
Wcześniej czytałem na Shop4Tesla:
"Tesla zaczęła wyposażać swoje pojazdy w modemy obsługujące technologię 5G, co skutkuje znacznie wyższymi prędkościami przesyłu danych. Ta aktualizacja dotyczy najnowszych modeli, takich jak Model Y, Cybertruck i nowy Model 3. Wprowadzenie modemu 5G, oficjalnie nazywanego „TELEMATICS CONTROL UNIT - TCU - GEN II”, zostało ogłoszone w katalogu części elektronicznych Tesli Discovery".

Highland z 2025 r. Hmmmm. Zastanowiło mnie dlaczego nigdy nie pojawiło sie 5G cały czas jest LTE lub SOS.

Jedyne co znalazłem to na forum kanadyjskim: "
"Jeśli chodzi o łączność, powiedziano mi, że te nowe samochody mają modem 5G, ale przez cały dzień widzą tylko LTE. Czy ktoś wie, czy Tesla nadal tkwi w LTE w Kanadzie, czy 5G powinno działać?
... Możesz sprawdzić, czy masz modem TCU2/5G, wchodząc do menu serwisowego i wykonując poniższe czynności. Mój na szczęście był 5G, ale wygląda na to, że Tesla nie włączyła planów 5G w mojej okolicy (musisz mieć starszą umowę LTE z lokalnym operatorem telekomunikacyjnym).
Jeśli przejdziesz do trybu serwisowego -> Infotainment -> Connectivity, poda ci typ modemu. Mam wymieniony AG555QGL, który jest modemem 5G w 5G TCU. AG525RGL to modem 4G używany w obecnym/starym 4G TCU".

Sprawdziłem w trybie serwisowym: typ modemu AG525RGL. I teraz nie jest jasne czy AG525RGL to faktycznie tylko 4G i czy Tesla w 2025 r. by montowała modem tylko 4G.

Pożyjemy zobaczymy.
LTE + całe pasmo.

tomas500

Zadomawiam się
Dziękuję.

Teraz jasne.

TM3 2025 modem AG525RGL LTE + Global Bands Cat. 12

LTE
Band2 (1900 MHz)

Band4 (1700 MHz)

Band5 (850MHz)

Band13 (700 MHz)