Ładowanie Gdańsk okolice ErgoAreny

Picek7

Zadomawiam się
Wybieram się do Gdańska do ErgoAreny. Wiem że na parkingu Ergo Areny są ładowarki Orlenu, ale są one wolne. Może podpowiedzieć gdzie w pobliżu można szybko i w miarę tanio podładować samochód?

Wybieram się do Gdańska do ErgoAreny. Wiem że na parkingu Ergo Areny są ładowarki Orlenu, ale są one wolne. Może podpowiedzieć gdzie w pobliżu można szybko i w miarę tanio podładować samochód?
Superchargerami niestety nie da się wcale, a co do innych szybkich to poza Orlenem i GreenWay to ja bym na nic nie liczył, EkoEn chyba jeszcze nie działa w tamtym rejonie.

Picek7

Zadomawiam się
A czy macie jakieś konkretne, sprawdzone w tym rejonie na których się ładowaliście?

danielm

Pionier e-mobilności
hmm byłem miesiąc temu na siatkówce na ergoarenie i rozglądałem się za ładowarkami, nie kojarze by tam było cokolwiek

danielm

Pionier e-mobilności
To gdzie się ładowałeś?
na autostradzie po drodze do bydgoszczy. rozglądałem się czy jest coś w pobliżu ale nie było pozatym nie miało dla mnie sensu ładowanie się w innym miejscu niż na arenie jeśli mecze trwały kilka godzin. po meczu pojechaliśmy coś zjeść i wybraliśmy orlen na autostradzie choć oczywiście gdyby były słupki przy arenie to wybrałbym ładowanie podczas meczu zwłaszcza że ten ich parking jest bardzo drogi

danielm

Pionier e-mobilności
eeeee... rzeczywiście jest tam słupek orlenowy, miesiąc temu nie było, więc ja zdecydowanie wybrałbym ten słupek. ile czasu na arenie spędzisz że to zbyt wolne dla Ciebie?

Picek7

Zadomawiam się
eeeee... rzeczywiście jest tam słupek orlenowy, miesiąc temu nie było, więc ja zdecydowanie wybrałbym ten słupek. ile czasu na arenie spędzisz że to zbyt wolne dla Ciebie?
Do 2h. Jadę na spotkanie

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Pytanie z jakiego kierunku jedziesz ale jak ma być szybko to albo GW Kowale albo GW Szemud, obie to 140, reszta DC to max 70.

Picek7

Zadomawiam się
serio i masz problem z ładowarkami ?

widać nie powinieneś jeździć elektrykiem skoro na forum szukasz porad
Ja nie szukam porad ja szukam stacji blisko Ergo Areny żebym nie tracił czasu na ładowanie po drodze, jak mogę to zrobić w czasie spotkania które będzie trwało około 2h.

STMS

Posiadacz elektryka
Ja nie szukam porad ja szukam stacji blisko Ergo Areny żebym nie tracił czasu na ładowanie po drodze, jak mogę to zrobić w czasie spotkania które będzie trwało około 2h.
szukasz i udajesz albo nieświadomego albo głupka, który za ciebie sprawdzi plugshare bo tobie się nie chce ...

postawa dajcie mi wszystko na tacy bo mi się nie che 5 min poświęcić na zajrzenie na mapę jest żenująca :p

Picek7

Zadomawiam się
szukasz i udajesz albo nieświadomego albo głupka, który za ciebie sprawdzi plugshare bo tobie się nie chce ...

postawa dajcie mi wszystko na tacy bo mi się nie che 5 min poświęcić na zajrzenie na mapę jest żenująca :p
Ja osobiście jestem człowiekiem który lubi podzielić się z innymi swoimi doświadczeniem, żeby inni nie tracili czasu na testowanie czegoś co już jest sprawdzone. Być może Pan ma dużo czasu wolnego i możesz sobie pozwolić na testowanie czegoś co już jest sprawdzone. Więc pozostaje mi tylko Panu pozazdrościć posiadania nadmiaru wolnego czasu.

STMS

Posiadacz elektryka
Ja osobiście jestem człowiekiem który lubi podzielić się z innymi swoimi doświadczeniem, żeby inni nie tracili czasu na testowanie czegoś co już jest sprawdzone. Być może Pan ma dużo czasu wolnego i możesz sobie pozwolić na testowanie czegoś co już jest sprawdzone. Więc pozostaje mi tylko Panu pozazdrościć posiadania nadmiaru wolnego czasu.
co Ty za dyrdymały wymyślasz - jak coś nie działa to na plugshare masz jasno komunikaty od ludzi

widać nawet nie chce Ci się tam zajrzeć i mamy całą robotę zrobić za Ciebie bo się wybierasz w "podróż życia" ...

KrzysztofFly

Pionier e-mobilności
Rozumiem Twój pomysł aby się podładować w międzyczasie i biorąc pod uwagę infrastrukturę w okolicy Ergo Areny, moim zdaniem jeśli już, to pozostanie Ci podłączyć się do słupka Energa/Orlen, bo chyba w okolicy nic innego nie ma. W sumie w dwie godziny przygarniesz około 22kWh (w sumie nie napisałeś czym jedziesz, w sygnaturce też nic nie masz, z innych wątków wnioskuję 3LR), niby to niezbyt dużo, jednak zawsze coś. Druga rzecz, że nawet gdyby pod Ergo Areną był jakiś słupek z DC, to może i byś naładował do "pełna", jednak albo byś musiał w trakcie wyjść i przestawić auto albo zapłaciłbyś kupę kasy za postój ponad darmowy czas na DC. A takie podładowanie, pozwoli Ci skrócić ewentualny postój na doładowanie gdzieś po trasie, w drodze powrotnej do Łodzi (a może nawet dojechać do Ciechocinka).
Sam osobiście bardzo często bywam w Gdańsku, jednak mam na tyle blisko, że w obie strony bez problemu dojeżdżam bez konieczności ładowania. A z ładowarek które znam i z nich korzystałem to Greenway koło Ikei (przy obwodnicy) oraz w galerii Forum.

Jaceq

Posiadacz elektryka
Przemyśl swoje założenia i moim zdaniem wyjdzie Ci, że się nie spinają. A dodatkowo, że rozwiązanie masz już przed nosem ;-) Jeśli chcesz podłączyć auto na co najmniej 2 godziny to niepotrzebna Ci szybka ładowarka. Tak jak napisano powyżej - auto naładuje się znacznie wcześniej i będziesz płacić dodatkowe opłaty za blokowanie ładowarki oraz generować ewentualne wkurzenie innych kierowców elektryków, którzy w tym czasie będą się chcieli naładować.. Zgodnie z tym co pisze @KrzysztofFly , potrzebujesz ładowarki AC, żeby sobie auto na niej stało podczas spotkania. Ile się naładuje, to się naładuje, resztę ewentualnie doładujesz w trasie. Z Gdańska do Ciechocinka jest około 200km, o ile nie będziesz się ładować od zera na AC, prawdopodobnie dojdziesz do Superchargera i tam doładujesz ile potrzeba.