Ładowanie IONITY

bragyou

Posiadacz elektryka
Miał ktoś sytuację, że IONITY trzyma blokadę od 3 dni kilka razy po 200zł? Ładowarka miała problem i zablokowali mi 1000zł, zostały dwie blokady po 200zł już trzeci dzień 😅

Slavekk_

Posiadacz elektryka
A propos, trzeba zwracać uwagę jaką kartą się płaci, bo nie wszyscy operatorzy 'lubią' Revolut i podobne. Przykład z 'mojego podwórka':
Jak zwykle problem wynika z niewłaściwego położenia kierownicy :cool:.
Nie ma się czym przejmować, problem pojawi się już na etapie autoryzacji karty przez operatora do przyszłych płatności. Wtedy się autoryzuje inną...

Tegoroczny majówkowy wypad, któremu towarzyszyło 20+ ładowań na Ionity (DE, F, E) nie przysporzył kłopotów. Za każdym razem blokada 40 EUR na karcie Revolut, która w momencie odwieszenia kabla zmieniała się w obciążenie rzeczywistą kwotą. Żadnych opóźnień.

Owszem miałem blokadę płatności za hotel w Norymberdze, która się odwiesiła po 30 dniach od pobytu, ale to przez moją nieuwagę.

Natomiast jeśli pojawią się problemy na łączach podczas płatności to nierozliczone blokady znikają automatycznie na ogół po 7 dniach, Czasem po 14 dniach. Bywa.

krzyss

Pionier e-mobilności
Miał ktoś sytuację, że IONITY trzyma blokadę od 3 dni kilka razy po 200zł? Ładowarka miała problem i zablokowali mi 1000zł, zostały dwie blokady po 200zł już trzeci dzień 😅
Do 14 dni potrafia trzymac. Kiedys w DE trzymali mi 15dni.