Ładowanie Tesla 3

Bronek

Pionier e-mobilności
Są zmiany w mentalnosci Narodu Wybranego i Świata Ożywionego.
Nie czyta się całości publikacji a streszczenia .W mediach rozpakowują odkurzacze i samochody , wystarczy poszukać.
Dostęp do informacji jest , tylko problemem jest jej jakość i wybór. Tu mozna źle trafić
Np na takiego Zientarskiego itp , to mamy ten obraz spaczony Wielu to tzw niedzielni testesterzy z parciem na szkło.
Bez lizusostwa powiem , obecnie to Forum lub tym podobne , gdzie są posiadacze ev i wytryny np Elektrowóz , to źródła informacji najbardziej wiarygodnej oraz najpełniejszej. Warto nawet poczytać komentarze, nawet te durne itp
Trochę jednak trzeba się wysilić i ruszyć tą banię metr nad dupą, aby poszukać konkretnej informacji lub ostatecznie , dopytać.
Jest tu bałagan, fakt ale twórczy i nawet jak zajmie to parę godzin przekopywania się przez tematy i posty, to nie pójdzie to na marne .
Wiadomo teraz mamy pokolenia co ich to męczy . Chcą mieć już i zaraz a czytanie dupereli, offtopów kiedy szuka się konkretniej wiedzy jest nieciekawe i wkrw ...jące .Trudno to urok forum, inaczej było by jak instrukcja obsługi i mało kto by tu chcial potem wchodzić i się angażować bez tego "uroku" .
Dowiedział się co chciał i tyle .

Last edited:

krwcu

Zadomawiam się
Da się jakoś ustawić, żeby ładowało z 32A? Maks jaki mogę ustawić to 16A, mimo że ładowarka jest ustawiona na maks 32A. Na początku ładuje 11kW i później spada do 9kW-7kW. Teraz wyświetla mi się 9kW, 16A i około 212V

krwcu

Zadomawiam się
Da się jakoś ustawić, żeby ładowało z 32A? Maks jaki mogę ustawić to 16A, mimo że ładowarka jest ustawiona na maks 32A. Na początku ładuje 11kW i później spada do 9kW-7kW. Teraz wyświetla mi się 9kW, 16A i około 212V
Chodzi mi o to żeby nie spadało z 11kW, wiem że to nie podniesie mocy ładowania do 22kW bo tesla obsługuje maksymalnie 11kW

inter

Pionier e-mobilności
Masz 3F to max 16A, urządzenie przestaw na 16A. 32A to tylko na 1F.
212V tu masz odpowiedz, masz spadki napięcia.
212x16x3=1017W
11KW to tylko przy optymalnym napięciu 230V.

krzyss

Pionier e-mobilności
Max 11kW i 16A na 3 fazach.
Jak masz 212V to masz instalacje do sprawdzenia przez elektryka, albo za niskie przekroje kabli.
Ja mialem tak jak przydzial na osoedle byl za niski.

inter

Pionier e-mobilności
Max 11kW i 16A na 3 fazach.
Jak masz 212V to masz instalacje do sprawdzenia przez elektryka, albo za niskie przekroje kabli.
Ja mialem tak jak przydzial na osoedle byl za niski.
Kable na 100% nie maja nic do tego, standard to 2,5mm w miedzi. Niech sprawdza, w jakich porach następują spadki.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Kable na 100% nie maja nic do tego, standard to 2,5mm w miedzi. Niech sprawdza, w jakich porach następują spadki.
Ale mogą być przypalone styki w gniazdku albo gdzieś dalej, poza tym do tego standardu 2,5mm2 też bym się jakoś nie przyklejał, bo pracowałem w zawodzie i widziałem już wiele fuszerki i patologii w imię oszczędności kilku zł

inter

Pionier e-mobilności
Ale mogą być przypalone styki w gniazdku albo gdzieś dalej, poza tym do tego standardu 2,5mm2 też bym się jakoś nie przyklejał, bo pracowałem w zawodzie i widziałem już wiele fuszerki i patologii w imię oszczędności kilku zł
Pewnie fakt, ale dla pewności posprawdzał, czy przewody są dobrze przykręcone, po kilku latach lubią się poluzować.

krzyss

Pionier e-mobilności
Wystarczy ze ma z sieci 220V i 30m kabla 5x2,5 i moga byc spadki do 212V pod obciazeniem i bedzie tak sie to objawiac.
Ja juz takie cuda widzialem ze mnie to nie dziwi.

HMS

Zadomawiam się
Ten spadek do 212V wcale nie musi mieć związku z przewodami.
Równie dobrze to może być "zasługa " PGE czy innego Taurona.
Mam takie "bujanie" napięciem od dawna i kopię się z PGE prosząc o przełączenie do innego transformatora póki co bezskutecznie :mad: