Ładowanie w trasie/mapy/aplikacje

Sfotek

Posiadacz elektryka
💪🇺🇦
1645987250734.png

Gandalf

Pionier e-mobilności
Beginning Monday, we are temporarily enabling free Supercharging for both Tesla and Non-Tesla vehicles at sites in areas impacted by the recent situation in Ukraine. Starting with:​

Po naszemu, tymczasowo darmowe ładowanie na wskazanych Superchargerach dla Tesli oraz nie-Tesli.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Wlasnie zobaczylem maila, prosba do wszystkich korzytsajacy aby umozliwic priorytetowe ladowania osobom pomogajacym w akcji pomocowej. Pewnie kolejek nie bedzie ale …..

nyknow

Fachowiec
Jeszcze jedno pytanie czy w tesli m3 można zainstalować aplikację np abetterrouteplanner i używać na ekranie czy to tylko z telefonu. Albo czy można to co w tel wrzucic na ekran samochodu ?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Jeszcze jedno pytanie czy w tesli m3 można zainstalować aplikację np abetterrouteplanner i używać na ekranie czy to tylko z telefonu. Albo czy można to co w tel wrzucic na ekran samochodu ?
Obecnie się nie da. W przyszłości Tesla prawdopodobnie będzie miała sklep z aplikacjami, wtedy zapewne się będzie dało.

Da się wyświetlać ekran telefonu, ale działa to tak, że telefon generuje "stronę internetową" z zawartością swojego ekranu, którą to otwierasz w przeglądarce na ekranie Tesli. Nie próbowałem, ale podobno nie jest to ani płynne ani wygodne. Na pewno znajdziesz pokazujące to filmy

nyknow

Fachowiec
A ta nawigacja teslowska widzi ładowarki GreenWay, inne czy tylko supercharger? Bo tak zastanawiam się czy jadąc dłuższa trasa gdzie potrzebuje naładować w trakcie to da się w nawigacji tesli czy telefon i zaglądanie jak tam jechać ? Pewnie lepiej na nawigacji tesli ponieważ tez rozumiem tesla podgrzeje baterie żeby sprawnie się naładować

krzyss

Pionier e-mobilności
A ta nawigacja teslowska widzi ładowarki GreenWay, inne czy tylko supercharger? Bo tak zastanawiam się czy jadąc dłuższa trasa gdzie potrzebuje naładować w trakcie to da się w nawigacji tesli czy telefon i zaglądanie jak tam jechać ? Pewnie lepiej na nawigacji tesli ponieważ tez rozumiem tesla podgrzeje baterie żeby sprawnie się naładować
Planuje trase tylko po swoich ladowarkach i czesto z bledami itp zwlaszcza w Polsce gdzie mamy malo ladowarek. Ale potrafi wyswietloc inne tez. Orleny niektore po wybraniu podgrzewaja baterie.
Za granica juz super sie jedzie bo teslowe ladowarki zazwyczaj sa najtansze.
Teraz jestem we wloszech i teslowe 0,48€ a inne od 0,68€ w gore.

Michal

Moderator
Da się wejść na stronę ABRP z przeglądarki - najlepiej wyszukać wersję "lite".

nabrU

Moderator
Obecnie się nie da. W przyszłości Tesla prawdopodobnie będzie miała sklep z aplikacjami, wtedy zapewne się będzie dało.

Da się wyświetlać ekran telefonu, ale działa to tak, że telefon generuje "stronę internetową" z zawartością swojego ekranu, którą to otwierasz w przeglądarce na ekranie Tesli. Nie próbowałem, ale podobno nie jest to ani płynne ani wygodne. Na pewno znajdziesz pokazujące to filmy

Panowie,
ABRP w płatnej wersji obsługuje Android Auto / CarPlay. Działa u mnie na ID.3 więc według mnie powinien się wyświetlić na ekranie Tesli...

Michal

Moderator
Panowie,
ABRP w płatnej wersji obsługuje Android Auto / CarPlay. Działa u mnie na ID.3 więc według mnie powinien się wyświetlić na ekranie Tesli...

Tesla nie ma Android Auto ani Apple Car Play.