Przy następnych trasach polecam podejmować decyzje na bazie nawigacji tesli albo ABRP. Kosztuje dwa kliknięcia a zaoszczędzi stresów.ominalem ladowanie w Łodzi, bo uznalem, że LongRangem na raz powinienem do hotelu dojechac.
Przy następnych trasach polecam podejmować decyzje na bazie nawigacji tesli albo ABRP. Kosztuje dwa kliknięcia a zaoszczędzi stresów.ominalem ladowanie w Łodzi, bo uznalem, że LongRangem na raz powinienem do hotelu dojechac.
Geneza tego tripa była taka, że wsiadłem rano do Tesli LongRange, pokazała mi zasięgu powyzej 500km.Ja chyba nie rozumiem jak to jest możliwe, że ustawiłeś nawigację z Warszawy na Wrocław i auto od razu nie pokazało Ci informacji, że nie dojedziesz
Może próbowałeś pojechać bez nawigacji?
Tesla powinna od razu wiedzieć, że będziesz musiał się doładować i zaplanować Ci przejazd przez Lućmierz - niestety nie za bardzo optymalny ale na pewno byś taką trasą dojechał. Optymalnie byłoby użyć https://abetterrouteplanner.com/?plan_uuid=bc6be205-62fc-4abc-948b-755f18eff13a i podładować się na GreenWay KFC Rokicińska. Jest też apka na telefon, więc polecam użyć.
Trasa Wrocław - Paryż na moich ustawieniach wygląda tak:
ABRP
abetterrouteplanner.com
Wylacz pokazywanie zasiegu i wlacz %.Geneza tego tripa była taka, że wsiadłem rano do Tesli LongRange, pokazała mi zasięgu powyzej 500km.
A do WRO miałem 320.
Zatem uznalem, ze ten postój w Lućmierzu mi niepotrzebny, jeśli bede jechal te 100-120km/h
no ale mam nauczke. Trzeba się słuchać tej nawigacji. Zasieg auta w trasie spada. Zasieg od 20%baterii tez leci szybciej w dol.
niemniej dojechalem do celudzieki
Co ciekawe,widzialem kilka tesli ładujących się na innych ładowarkach - allego. czyżby były tam lepsze taryfy. nie wiem