Ładowarka do domowego użytku - opinie

slawexxx44

Nowy na Forum
Hej, chciałem Was zapytać o opinię. Posiadam Tesle z baterią Panasonica. Jaką ładowarkę polecacie do domowego użytku? Mam siłę w domu.
Znalazłem coś takiego: https://allegro.pl/oferta/ladowarka-do-samochodu-11kw-typ2-gwarancja-2lata-11090630720
to co za tym przemawia to fakt, że można ładowarkę zabrać ze sobą w trasę i naładować w innym domu jak tylko będzie taka możliwość. Używał ktoś tego modelu czy może polecacie inne opcje?

Michal

Moderator
Tesla ma na własnych ładowarkach (na wtyczkach które podłączasz do auta) taki przycisk, który otwiera klapkę przed podłączeniem (mało ważne) albo zwalnia zatrzask przy odłączaniu (mocno ułatwia życie).

krzyss

Pionier e-mobilności
Zencar jest ok, ale brak przycisku. Czyli po skonczonym ladowaniu nie wyciagniesz wtyczki z gniazda. Trzeba wyjac telefon i w aplikacji odblokowac gniazdo albo wejsc do auta i na ekranie kliknac.
Na oryginalnych teslowych ladowarkach masz guzik na kablu ktory odblokuje.

Chmielinski

Zadomawiam się
Czy Tesla ma jakąś ładowarkę 3-fazową poza wall connectorem? Podobnie jak OP szukam czegoś przenośnego, więc wallbox raczej odpada. Z dwojga złego wolałbym poświęcić przycisk do zwalniania blokady niż mobilność.

slawexxx44

Nowy na Forum
Zencar jest ok, ale brak przycisku. Czyli po skonczonym ladowaniu nie wyciagniesz wtyczki z gniazda. Trzeba wyjac telefon i w aplikacji odblokowac gniazdo albo wejsc do auta i na ekranie kliknac.
Na oryginalnych teslowych ladowarkach masz guzik na kablu ktory odblokuje.
to jakiego Ty używasz / polecasz? W sumie ten przycisk miałby sens przy dłuższym używaniu ładowarki.

mgapinski

Posiadacz elektryka
Ja w ząbkach kupiłem normalnie UMC z Modelu S i mogę go używać na 3F i 1F(adaptery od Tesli), na 100% kosztował mniej niż ten Corded Mobile Connector linkowany wyżej. Trzeba polować, jak przyjadą to szybko wychodzą