Ładowarka do domowego użytku - opinie

ELuk

Pionier e-mobilności
Ze swojego doświadczenia.
Początkowo używałem UMC2 do ładowania w garażu. A ponieważ po pierwszych tygodniach denerwowało mnie rozwijanie kabla, to zbudowałem sobie wysięgnik pod sufitem garażu i zamontowałem umc na stałe.
Po kolejnym miesiącu, zdemontowałem go (planując wakacje we Francji z założeniem ładowania tym umc z gniazdka przy wynajętym domu) i kupiłem WallConnector, montując kabel na ten wysięgnik.
Nigdy nie miałem jeszcze potrzeby ładowania z siły poza domem, ale mało jeżdżę po Polsce w długie trasy.
Dla mnie wygoda użycia wallconnectora bez konieczności szarpania się z przenośnym sprzętem jest bezcenna.
UMC2 mam teraz we frunku na wypadek zdarzeń losowych. 👍😉

Michal

Moderator
Ja natomiast mam tylko UMC i ładuję nim auto w garażu oraz wożę w trasy, bo ładuję się nim u teściów i u rodziców.
Muszę tylko pamiętać o zabieraniu go 4-6 razy w roku na dłuższe wycieczki.

ELuk

Pionier e-mobilności
Dla każdego coś miłego i o to chodzi. Ty wolisz czasem zdemontować UMC i zabrać na wyjazd. Ja mam frajdę z białego akrylu WallConnectora na ścianie 😉, satysfakcję z własnoręcznie zrobionego wysięgnika do kabla 😃👍 i braku potrzeby demontażu czegokolwiek w razie wyjazdu. ✌️

krzyss

Pionier e-mobilności
to jakiego Ty używasz / polecasz? W sumie ten przycisk miałby sens przy dłuższym używaniu ładowarki.
Ja w domu zalozylem teslowy wallbox. Jest wygodniejszy. Choc jak tesla spi to tez guzik potrafi nie dzialac i trzeba najpierw drzwi otworzyc.
W domu wallbox, a na trasy mam zwykle evse z przejsciowka na 32A do duzej i malej sily. Wiecej mi raczej nie potrzebne.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ze swojego doświadczenia.
Początkowo używałem UMC2 do ładowania w garażu. A ponieważ po pierwszych tygodniach denerwowało mnie rozwijanie kabla, to zbudowałem sobie wysięgnik pod sufitem garażu i zamontowałem umc na stałe.
Po kolejnym miesiącu, zdemontowałem go (planując wakacje we Francji z założeniem ładowania tym umc z gniazdka przy wynajętym domu) i kupiłem WallConnector, montując kabel na ten wysięgnik.
Nigdy nie miałem jeszcze potrzeby ładowania z siły poza domem, ale mało jeżdżę po Polsce w długie trasy.
Dla mnie wygoda użycia wallconnectora bez konieczności szarpania się z przenośnym sprzętem jest bezcenna.
UMC2 mam teraz we frunku na wypadek zdarzeń losowych. 👍😉
Pokaz wysiegnik, bo podoba mi sie pomysl…

JareG

Pionier e-mobilności
Generalnie to klasyczny hand made, czyli tzw prowizorka… liczę że będzie wieczna 😉
Moje szambo ekologiczne w pierwszej wersji było totalną samoróbką i wytrzymało 13 lat. Kosztowało nawet nie 500 zł. Teraz mam 'profesjonalne' za ~7500 zeta, ciekawe ile wytrzyma.. 🤣

Pozdrawiam

usrobo

Posiadacz elektryka
akurat w przypadku szamba samoróbki kluczowym elementem jest rodzaj gruntu. W piachu każde szambo w postaci rury PVC bez końca zda egzamin ;)

JareG

Pionier e-mobilności
akurat w przypadku szamba samoróbki kluczowym elementem jest rodzaj gruntu. W piachu każde szambo w postaci rury PVC bez końca zda egzamin ;)
No co Ty.. miałem zgodnie ze sztuką rozprowadzone sączki, w piaseczek i kamyczki.. a zbiornik był 3-częściowy, przelewowy.. ino wszystko to samoróbka. No i ta cena :)

Pozdrawiam