Ładowarka w pensjonacie a UDT

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Chore prawo wygenerowało potrzebę chorych usług. Może i są, tylko że nikt nie będzie z nich korzystał.
Czajnik elektryczny w pokoju nie podlega pod "ustawę" a przecież może powinien? Przecież gość może się oblać wrzątkiem - trzeba szkolenie BHP poprowadzić na początku jak nic.
Wypadało by w sumie co roku sprawdzić czy na plastikową obudowę nie ma przebicia ;-D

Robimy czasem eventy w Hotelu Splendor w Babicach, tam stoi słupek, nie ma go w eipa, na pewno działa bo pytałem na recepcji, ale nie korzystałem bo jakieś chore pieniądze chcieli za korzystanie ryczałtem. Odpalana jakoś przez recepcję, wydaje mi się że kartą rfid.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Dlatego powstały firmy takie jak Noxo i sporo innych. Zamawiasz u nich całą usługę, nie kosztuje Cię to nic, ale klient płaci jak za zboże. Coś za coś. Z drugiej strony jeśli mam do wyboru naładować się za 2,20pln/kWh AC na noxo w nocy w hotelu w którym i tak śpię, to wolę to niż potem w trasie musieć się zatrzymać na Greenwayu i zapłacić ponad 3pln/kWh DC i jeszcze stracić czas.
Tauron ma AC przy wielu hotelach za 1,69 zł/kWh (ładowałem się na kilku poprzez apkę EloCity). Może jak pensjonat jest na terenie obsługiwanym przez Tauron, to skontaktować się z nimi?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Chodziło mi o to że na fakturze, paragonie nie ma pozycji "prąd" - taki mamy kraj niestety
Na fakturze może być stanowisko parkingowe klasy business :)

vwir

Pionier e-mobilności
Tauron ma AC przy wielu hotelach za 1,69 zł/kWh (ładowałem się na kilku poprzez apkę EloCity). Może jak pensjonat jest na terenie obsługiwanym przez Tauron, to skontaktować się z nimi?
No o czymś takim właśnie pisałem. Jeśli właściciel hotelu/pensjonatu nie ma zamiaru zarabiać na ładowaniu to można znaleźć firmę, która zajmie się wszystkim od A do Z. Dla klienta końcowego będzie drożej niż wystawienie gniazdka ze ściany, ale upierd dla właściciela pensjonatu będzie mniejszy. No i to na pewno lepsze to niż nie zrobienie niczego. Coś mi się kojarzy że swojego czasu tutaj na forum ktoś wrzucił linka (chyba nawet reklamował własny biznes) firmy która czymś takim się właśnie zajmuje.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ok dowiedziałem się wszystkiego, jest to w takim przypadku jednorazowe badanie wstępne. Potem jedynie jeśli byłoby uszkodzenie takiego punktu lub awaria to trzeba badanie powtórzyć. Nie ma źle w takim wypadku.

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzięki, jest lepsze ale jeśli opinia od nich potwierdzi, że trzeba to zgłaszać i płacić to na tym zabawa się zakończy. Podejrzewam, że o ile chęć zasponsorowania takiego punktu jest to już zabawy z UDT i wnoszeniem opłat za w sumie nie wiadomo co nie będzie :(.
Niech zrobia gniazdo silowe 16A i gniazdko 230V na tych miejscach i tyle. Kazdy kierowca sie ucieszy. A za parkowanie w tych wybranych miejscsch oplate nie wiem 50-100zl i juz. Jak bardzo chca to w skrzyneczke licznik pobranych KW tak zeby ewentualnie sobie mozna sprawdzac ile pobieraja kierowcy. Jeden wezmie 30kWh w noc, drugi 60kW ale pewnie mozna to jakos usrednic. W dokladne rozliczanie nie chcialo by mi sie bawic, obsluga hotelu pewnie ma lepsze zadania.