ładowarki na stacjach MOL

Ev3

Pionier e-mobilności
jest mapa

To jest mapa niebieskiego szlaku.
Czyli raczej tego co omijać, bo zawiera wyłącznie, stare, wolne ładowarki odziedziczone przez MOL po Lotosie.

MOL ma znacznie większą sieć w Polsce i tych na żadnej mapie wprost nie znajdziesz.

zan

Zadomawiam się
a wszystkie MOL mają 69 ryczałt za ładowanie ?
no właśnie - nie koniecznie ....
na MOP woźniki wschód gdzie jest stacja MOL operatorem jest prawdopodobnie ktoś inny - jakaś Arinea
ale nie ładowałem się tam ....

Ev3

Pionier e-mobilności
no właśnie - nie koniecznie ....
na MOP woźniki wschód gdzie jest stacja MOL operatorem jest prawdopodobnie ktoś inny - jakaś Arinea
ale nie ładowałem się tam ....
Opisywałem Wyszogórę - sytuacja identyczna, ładowarka wg wielu stron to Arinea, płatność ryczałtem na stacji MOL, jak wszędzie indziej.

Co nie znaczy, ze na jakiejś stacji benzynowej MOL nie ma ładowarek innych sieci np. GW.

Michal

Moderator
W danych udt, te ładowarki w Wyszogórze są oznaczone jako operator Arinea. Ma on więcej ładowarek i pytanie czy też na MOL?

Ev3

Pionier e-mobilności
W danych udt, te ładowarki w Wyszogórze są oznaczone jako operator Arinea.
Zgadza się, na plugshare też tak samo.
Nie pojechałbym tam, gdyby nie to że niedługo wcześniej Michał z kanału YT "na prąd po Polsce" zamieścił film w którym ładował się na tym MOL, na standardowych MOL-owskich warunkach.
Ma on więcej ładowarek i pytanie czy też na MOL?
Trzeba by porównać z listą stacji benzynowych MOL.

Może tak być że Arinea=MOL, ale może też Arinea postawiła swoje ładowarki na zamówienie MOL na jego stacjach, a oprócz tego mają inne, obsługiwane bezpośrednio.

Ev3

Pionier e-mobilności
Arinea to chyba tylko wykonawca, być może kompleksowy realizujący całą papierkologię, ze zgłoszeniem do UDT.
W każdym razie zbudowali stacje dla wielu podmiotów, Audi, Porsche, MOL: