Ronin78
Posiadacz elektryka
Hmm niekoniecznie, chodzi mi po głowie diesel w Patrolu Y60. Leaf pozwala mi oszczędzać $ na męskie zabawki.Słuszne podejście, tak właśnie będzie. Uprzedzam: z czasem pozostałe 10% w spaliniaku zaczyna uwierać![]()
Hmm niekoniecznie, chodzi mi po głowie diesel w Patrolu Y60. Leaf pozwala mi oszczędzać $ na męskie zabawki.Słuszne podejście, tak właśnie będzie. Uprzedzam: z czasem pozostałe 10% w spaliniaku zaczyna uwierać![]()
Mając diesla z 2023 pod ręką uwierz, że się nie przyda![]()
Fajnie pokazać, że się da - bo to prawda, ale po co? Po co męczyć siebie i auto? Gdyby to miało jeszcze ekonomiczny sens, ale przy cenach na szybkich ładowarkach taka podróż elektrykiem wyjdzie dłużej i drożej.
Na jakiej podstawie?Zakładam, że póki co większość jednak ma drugie auto spalinowe.
A po co tak?"Taka" tzn. wymagająca korzystania z ładowarek DC w cenie 2,7 - 3,1 zł. / kWh
A w cenie poniżej kawalerki? Tak do 100k PLN, może być używany, coś podobnie dzielnego terenowo:Cybertruck / Rivian
No niekoniecznie.Na jakie podstawie? Może na takiej, że nie każdego stać na trzy samochody elektryczne! ICE są póki co tańsze i bardziej dostępne
A, że złom do jazdy?dla szerszego grona ludzi. A jeżeli mam trzymać drugie auto elektryczne aby robiło kilka tyś. km rocznie, to kiepski interes moim zdaniem. Lepiej w takim celu kupić ICE za kilka tyś. zł. i niech sobie stoi aż będzie potrzebny.
Elektryczna Galenda. Będziesz mógł sobie nawet przodem podjechać pod zaczep przyczepki i od razu w miejscu zawrócić gdy ciasno w tym lesie.Jakie polecacie mi EV do wyciągania lekko 1 tonowej przyczepy pełnej drzewa, z lasu pod górę po mokrej trawie/błocie?