Leasing 0,99% ?

North

Zadomawiam się
Jest już zaktualizowany regulamin na stronie Tesli, potwierdzono oprocentowanie 0,99% od dzisiaj:)

0.99% RRSO dla Modelu Y jest dostępne tylko dla wniosków o finansowanie złożonych od 7 lipiec 2025 r. Tesla poinformuje Cię o dacie udostępnienia pojazdu. Aby skorzystać z tej oferty, należy odebrać samochód w ciągu 7 dni od daty udostępnienia pojazdu. Finansowanie jest dostępne tylko do wyczerpania zapasów.

EU07

Zadomawiam się
Ja niczego nie zakładam (...) Posiadanie też innego samochodu ICE ma kompletnie 'zero' do tych rozważań, bo te samochody nie staną się już lepsze.
Teraz z kolei zakładasz, że jeśli ktoś ma inny samochód, to ICE, a nie EV. :)

Jest już zaktualizowany regulamin na stronie Tesli, potwierdzono oprocentowanie 0,99% od dzisiaj:)
Skoro sprzedaż Junipera idzie dobrze, a i tak przebijają swoją ofertę promocyjną, to może coś jest na rzeczy i faktycznie chcą się pozbyć starych baterii?

nabrU

Moderator
Teraz z kolei zakładasz, że jeśli ktoś ma inny samochód, to ICE, a nie EV. :)

Podam Ci mój własny przykład, bo coś chyba starasz mi się wmówić.
Jeździłem od 2021 VW ID.3. Kupiłem nową 'starą' Teslę w sierpniu 2023 praktycznie wiedząc co niesie ze sobą Highland i nie żałuję (no może perforowanych siedzeń, ale to nie 'deal breaker'). Gdybym czekał na premierę Highlanda, potem na obniżki jego cen lub jakieś promocje to pewnie długo dalej bym jeździł ID.3 lub jakimś innym EV.
Jeśli samochód, cena, oferta finansowania itp. na dzisiaj pasują, to trzeba brać i nie grymasić. Przejść po prostu z pozycji 'czekacza - szukacza' na pozycję 'używacza' ;). W końcu to tylko samochód...

Oczywiście to tylko moja opinia i każdy ma swój 'rozum' więc i tak postąpi jak będzie chciał.

cwireq

Posiadacz elektryka
Już wiadomo czego sprzedaż Tesli taka kiepska w PL. Wszyscy czekają na jeszcze lepsze okazje :ROFLMAO:
Idzie bateria 95kWh :p. A tak na poważnie to to 85 :p

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Może pracownik nie zdążył przeczytać obiegówki na nowy kwartał albo strona została zaktualizowana szybciej niż obiegówka została wysłana?

Przy okazji - skoro Teslę stać na wieczną promocję dopłaty do leasingu podmiotom trzecim, to równie dobrze mogliby po prostu obniżyć ceny.
Ale dzięki temu ktoś im te kredyty przysyła gotowe itd. nie muszą się B2C zajmować.

armata

Nowy na Forum
Dolar słabnie. Moim zdaniem Tesla nadal jest do przodu na różnicach kursowych.
Zdecydowanie. Dolar spadł około 10% od początku roku, a cena auta czy dodatków stoi w miejscu. Dobrze, że chociaż finansowanie spadło, ale nawet jak będzie pełne 0% na Y to będzie przypominać trochę Raty 0% w popularnych sieciach sklepów.