Leci w TVN Turbo Automaniak - porownywarka NIO, Forda M, Tm3 LR

Bronek

Pionier e-mobilności
NIO, Tm3, Ford M, i do porownania spalina i pomalutku w ICE chopakom zostaje chwalić jeno dźwięk silnika w ice Lexus LC500 CV(COLIN)
Super jest to NIO
Właściwie wszystkie ok.
Lekko chyba przeklamują rzeczywistość na trasie Warszawa - Berlin, aby nie bylo zbyt za EV, kombinowali aby bylo lekko gorzej niż mogło by być?

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
Dokładnie - TM3 i tak by wygrała, nawet gdyby ją gonił i przy włączonym ogrzewaniu, za to gdyby jechał najkrótsza drogą i stanął na chwilę na Ionity zamiast nadkładać drogi do SC.

Zbyt słabych konkurentów jej dobrali, w sensie za dużego zużycia.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie podcina się gałęzi... Jeszcze dlugo będziemy też oglądać programy w stylu "Duda kontra Szafranski" , gdzie dwóch usmarowanych facetow będzie szroty reanimować i to takie nie warte zachodu.
Normalka dlugo podstawą motoryzacji będzie ICE, gaz odchodzi na korzyść hybryd, po nich dopiero będą EV i ? H2? Zobaczymy.
Kwestia skali i tzw "elektoratu".
Zawsze zostanie ten twardy dla ICE, tak z 20%-30%, ale na to trzeba poczekać

krzyss

Pionier e-mobilności
NIO, Tm3, Ford M, i do porownania spalina i pomalutku w ICE chopakom zostaje chwalić jeno dźwięk silnika w ice Lexus LC500 CV(COLIN)
Super jest to NIO
Właściwie wszystkie ok.
Lekko chyba przeklamują rzeczywistość na trasie Warszawa - Berlin, aby nie bylo zbyt za EV, kombinowali aby bylo lekko gorzej niż mogło by być?
Zobaczylem to cos… i uwazam ze to celowo zle przejechana trasa. Panowie w zaden sposob nie przygotowani.
Patryk jak glupek jechal 80-90km/h zamoast jechac 120 i po drodze raz sie naladowac przez 20minut.
Dojechal by w 6,5h
Kornacki ? Przeciez on ma leafa od 6lat, umie w elektryki, kto normalny laduje w trasie auto majace 60% baterii jesli dalej sa stacje ladowania ?
Tego z nio to nie znam, nie wiem o co chodzi ze ladowal sie z gniazdka… finalnie pokazali jak dziala siec nio do wymiany baterii, to znaczy nie dziala i nie pokazali.
Mam nadzieje ze choc na torze sie dobrze bawili.
Ogolnie, strata czasu, wypociny na poziomie YT.

inter

Pionier e-mobilności
Zobaczylem to cos… i uwazam ze to celowo zle przejechana trasa. Panowie w zaden sposob nie przygotowani.
Patryk jak glupek jechal 80-90km/h zamoast jechac 120 i po drodze raz sie naladowac przez 20minut.
Dojechal by w 6,5h
Kornacki ? Przeciez on ma leafa od 6lat, umie w elektryki, kto normalny laduje w trasie auto majace 60% baterii jesli dalej sa stacje ladowania ?
Tego z nio to nie znam, nie wiem o co chodzi ze ladowal sie z gniazdka… finalnie pokazali jak dziala siec nio do wymiany baterii, to znaczy nie dziala i nie pokazali.
Mam nadzieje ze choc na torze sie dobrze bawili.
Ogolnie, strata czasu, wypociny na poziomie YT.
Robia z siebie idiotów, szkoda czasu na ogladanie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Nieste
Nie podcina się gałęzi... Jeszcze dlugo będziemy też oglądać programy w stylu "Duda kontra Szafranski" , gdzie dwóch usmarowanych facetow będzie szroty reanimować i to takie nie warte zachodu.
To jest trochę błędne koło.
Żeby zrezygnować z kupowania szrotów trzeba jednak trochę wyłożyć, więc ci których na to nie stać, chcą oglądać o szrotach, dorabiając do tego teoryjki że silnik musi buczeć.
A ciężko robić cały kanał, dla 1/3 dotychczasowych oglądaczy, muszą robić i takie i takie pozycje.

Nie ma wyjścia - trzeba wybierać te programy, które są o elektrykach i olewać narzekania pseudotesterów jakie to bev są złe, bo nie buczą.
Sam już dawno nie oglądam większości tych które oglądałem wcześniej.

pmlody

Pionier e-mobilności
Kornacki kiedyś w ZK stwierdził, że pod wlotem na masce w subaru turbo jest... chłodnica wody. Także....

Bronek

Pionier e-mobilności
Ale trzeba przyznać, że jednak coś się ruszyło. Na razie jak poczciwe krowy co obie matki ssą.
Ale tego Lexusa to, im chyba narzucili szczególnie Kornackiemu, bo go lansował na YT..
Tesla pomału zaczyna mieć prawdziwych konkurentów.
Europejskie a szegolnie Niemieckie ev kupują głównie jeszcze nasze Janusze ale te, przekonane o wyższości niemieckiej technologii. I racja! Niemcy lepiej pikują siedzenia, i układają równiej szparki, a nawet lakierują.
Historia z wczoraj z drugiej ale wiarygodniej ręki
Facet odebral Audi i jego pierwsze pytanie do dilera i to było ile kosztuje wymiana baterii.? (brak odpowiedzi).
A pierwsze zdziwienie przyszło podczas jazdy z salonu do domu : diler obiecał, że przejedzie 550 km a on musiał ładować po niecałych 300km.
Na samochód ponoć czekał rok i w tym czasie nieczego się nie dowiedział. Dla niego była ważna marka jej prestiż i słowa Pana w koszuli z krawatem.
Stereotypy górą. Nazwa samochód została a technologia się zmienia.
Kiedyś samemu robiło się mieszankę. Były ołowiowe i bezołowiowe. Można było nalać ropy do benzyniaka itp
Teraz mamy E10. adblue

A my teraz gramy AC/DC

Last edited:

marco_25

Pionier e-mobilności
Ja bym zaproponowałam tym Panom aby dopuścili kogoś z naszego forum żeby było uczciwie 😁
Wyniki mogłyby zdziwić standardowego odbiorcę treści tego programu 😎