Lepsza krzywa ładowania

Marfan

Nowy na Forum
Cześć forumowicze, ostatnio miałem okazję w trasie w ciepły dzień przetestować ładowanie i moim zdaniem poprawiła się krzywa ładowania. W zeszłym roku nie przypominam sobie sesji by id.3 przy 80 % wciągał około 80 kW. W zimę miałem aktualizacje do do 3.7. Jakie są wasze spostrzeżenia? Dodaje krzywą na ładowarce 140 kw w załączniku.

Attachments

• IMG_2029.png
    IMG_2029.png
    20,6 KB · Liczba wyświetleń: 17

Marfan

Nowy na Forum
Mam jeszcze jedno spostrzeżenie zmian po aktualizacji. Wydłużył mi się dystans między autami tempomatu aktywnego. Nawet na najbliższym dystansie podczas jazdy 130 km/h dystans jest na poziomie 100 metrow, na drugim końcu skali dystansu to już grubo ponad 200 metrów. To jest zmiana na minus. Jak u Was spostrzeżenia?

wuja7

Zadomawiam się
Ja mojej krzywej nigdy nie widzialem - ale musisz podac, ktora masz baterie jeszcze do porownan, bo kazda bateria ma inną krzywą. Na pewno latem po prostu sa lepsze wyniki, szybkosci, moce, choć faktycznie krzywa powinna raczej byc taka sama jak zimą. Co do dystansu od auta z przodu nie zauwazylem roznicy - ale ja mam slaby wzrok to moze dlatego ;)

walik22

Zadomawiam się
Ja w swoim 77kWH po aktualizacji do 3.7 to już nawet ponad 180kW widziałem na IONITY w okolicach 15% naładowania.

wuja7

Zadomawiam się
Ja w swoim 77kWH po aktualizacji do 3.7 to już nawet ponad 180kW widziałem na IONITY w okolicach 15% naładowania.
kurcze to tez musze sprawdzic, bo ja niestety powyzej 90kw jeszcze w tym roku nie wyszedlem (ladowanie tylko na orlenie, bo mieli dobre ceny albo po prostu mi tam pasowalo) - a w zeszlym mialem maksa 135 kw tez przy baterii 77kwh

walik22

Zadomawiam się
kurcze to tez musze sprawdzic, bo ja niestety powyzej 90kw jeszcze w tym roku nie wyszedlem (ladowanie tylko na orlenie, bo mieli dobre ceny albo po prostu mi tam pasowalo) - a w zeszlym mialem maksa 135 kw tez przy baterii 77kwh
zrobiłem w majówkę taki trip na Giblartar i to 180kW to widziałem kilkanaście razy
10-50% 15min około 180km 130km/h
10-80% 28min około 300km 130km/h