"Będzie Pan zadowolony"Wziąłem Hankoki ION caloroczne
Właśnie się nad nimi również zastanawiałem ponieważ lubię taki bieżnik. Ja potrzebuje 99% lato i reszta zima ! Mieszkam w trojmiescieMam vredesteiny ev, Zimą brakuje im do prawdziwej zimówki, w Alpach po opadach pod duże wzniesienie w miasteczku poległem, ale czy na zimówkach bym wjechał? Nie mam pojęcia.
Na czarnym wiosna jednak trochę myszkują, na standardowych e-primacy duże pewniej wchodzę w zakręty/ ślimaki.
Taaaak....Wróżenie z fusów. Juz dawno by wszyscy wpadli na taki pomysł.
Sporo marek, ma zalecane opony, ze znaczkiem na oponie.
Auta sportowe maja takie wymagania np. Porsche, Ferrari.
Przykład oznaczeń homologacji dla wybranych marek:
- Aston Martin: AM8, AMP, AMS, AMX
- Audi: AO, AO1, AOE, RO1, RO2
- BMW: \* (gwiazdka)
- Mercedes-Benz: MO, MOE, MO1, MB1
- Porsche: N, N0, N1, N2, N3, N4
Nie przyznawaj sobie ze jesteś prekursorem.Taaaak....
Tak mi mówili, jak w latach 90-tych pisałem o tym, że klima stanie się wymogiem i standardem, że elektronika i oprogramowanie również, a potem kilkanaście lat temu, jak pisałem, że całoroczne opony będą również standardem i towarem polecanym - taaaak.... Mnóstwo przykładów mam z przeszłości. I teraz znowu jest przeszłość dla przyszłości. Ale o tym za kilka lat.
Zero wyobraźni.
I wiedzy.
Są tacy jak ja - prekursorzy.
I tacy jak ty - epigoni.
Psycholog się na forum objawiłNo to fajnie, że jesteś niby-prekursorem, tylko takim zamkniętym w sobie - zero otwartości.
Skoro nie zrozumiałeś, że sam uważam identycznie.
To byłoby niezgodne z prawem Unii. Klient może stosować nie fabryczne części zamienne, o analogicznych parametrach.Przypomnisz to sobie za kilka lat.
Ale nie przyznasz, że miałem rację - wiele lat wcześniej.