STMS
Pionier e-mobilności
Ale masz doświadczenie krzyżówki za małą kwotę, czy zgadujesz, bo nie lubisz urzędników? W jakim US to było?
To nie są niewiadomo jakie obroty między jakimiś Krzakimpexami i Złompolami, a fistaszki między Tauronem, a wieloletnią JDG. Zanim wjadą z kontrolą, to są czynności wyjaśniające i one są na miękko. Kontrola wjeżdża, jeśli wiedzą, że się powiedzie, a powodzenie znaczy, że dużo odzyskają, a nie że "coś znajdą". Mówił to wprost MF. Jeśli faktycznie będą mieli wątpliwości, to i im wyjaśnię, jak jest - auto z użytkiem mieszanym, w garażu budynku mieszkalnego, powołam się na decyzję dyrektora KIS, wyślę PDF-y z fakturami i potwierdzeniami przelewów i na tym etapie się odwalą, bo sprawa jest prosta, transakcja uczciwa, a żeby wyciągnąć ode mnie kilkanaście złotych na fakturze musieliby natrzepać pismo reinterpretujące jasno wyłożone stanowisko, co się, patrząc na roboczogodziny, im po prostu nie opłaca. I po co? Za przeniesienie kilka promili wpływu z VAT na uczciwie płacącego od lat podatnika, który niemal bezkosztowo ściąga do kraju kapitał z zagranicy, nikt nie dostanie nagrody od naczelnika.
miałem za niecałe 200 zł netto - zapomniałem zaksięgować korekty zakupu
kosztowało mnie to poza korektą JPK odsetki i chyba koszty wezwania
oprócz mojej korekty wiem, że 2 moich klientów miało też krzyżówki za kilka set złotych bo źle oznaczyli MK - ja jestem na metodzie kasowej