Lidl, Kaufland, Biedronka...

R_R

Zadomawiam się
No wybredne znaczy ze nie zawsze sie sesje udaja. Postaraj sie dociskac kabel podczas rozpoczynania sesji.
Dzięki, będę cisnąć... A lampka przy "zbiorniku" powinna się palić na zielono czy na biało, czy w ogóle nie powinna się palić po podłączeniu kabla, a przed rozpoczęciem ładowania? Nie zwracałem na to wcześniej uwagi.

krzyss

Pionier e-mobilności
Dzięki, będę cisnąć... A lampka przy "zbiorniku" powinna się palić na zielono czy na biało, czy w ogóle nie powinna się palić po podłączeniu kabla, a przed rozpoczęciem ładowania? Nie zwracałem na to wcześniej uwagi.
Nie wiem, nie mam corsy. Ale gadalem z jednym czlowiekiem tez mowil ze mial problemy.
Czasem dobrze na stacji rozpoczac ladowanie i wtedy podpiac kabel. Ale kazda stacja ma swoje zeyczaje.

Adonis

Zadomawiam się
8 prób podłączenia nieudane z komunikatem "Nie można rozpocząć ładowania
Zapewne był przekroczony dostępny limit. W opcji płacenia powinna być dostępna wartość limitu.
Jeśli ładowarka ma terminal płatniczy to można zapłacić kartą bankową.

R_R

Zadomawiam się
Zapewne był przekroczony dostępny limit. W opcji płacenia powinna być dostępna wartość limitu.
Jeśli ładowarka ma terminal płatniczy to można zapłacić kartą bankową.
Nie rozumiem. W aplikacji Kauflandu, ani w Lidlu nie ma takich limitów. Blokuje Ci 120 zł na karcie i się ładuje, a następnie rozlicza. Nie ma żadnych ustawień niż dodanie karty płatniczej.

LPGczyEV

Zadomawiam się
to akurat masz opisane w instrukcji obsługi. jak podpinasz kabel to powinno być na biało- gotowe na ładowanie. ZIelone mrugające jak rozpoczyna ładowanie. Czerwona kreska w środku oznacza blokade kabla w aucie
1750155538061.png

alaska_k

Fachowiec
Niektóre ładowarki mają problem z wystartowaniem jeśli najpierw podłączysz kabel a potem aktywujesz ładowanie w apce - trzeba odwrotnie najpierw aktywacja w apce potem kabel. Ja spotkałem się z takim problemem w FR, ładowanie nie uruchomi się. Drugi problem to moze być autoryzacja karty podpiętej do apki. Możesz mieć ustawione na karcie jakieś limity, lub teraz banki mają różne programy anty- fraudowe i to może blokować, warto sprawdzić w aplikacji banku czy nie ma jakichś odrzuconych prób autoryzacji karty. No i dociskać kabel, może coś nie styka.

cezbar

ID.4 Pro 128kW/77kWh 2023
Niektóre ładowarki mają problem z wystartowaniem jeśli najpierw podłączysz kabel a potem aktywujesz ładowanie w apce - trzeba odwrotnie najpierw aktywacja w apce potem kabel. Ja spotkałem się z takim problemem w FR, ładowanie nie uruchomi się. Drugi problem to moze być autoryzacja karty podpiętej do apki. Możesz mieć ustawione na karcie jakieś limity, lub teraz banki mają różne programy anty- fraudowe i to może blokować, warto sprawdzić w aplikacji banku czy nie ma jakichś odrzuconych prób autoryzacji karty. No i dociskać kabel, może coś nie styka.
Tak miałem z ładowarką eleport później sami zaktualizowali swój manualna.
Wiec najpierw start sesji później podłączać kabel.
Można spróbować na zmianę.

CzerwonyZajc

Zadomawiam się
Ja miałem taki przypadek, jak jeździłem próbnym Insterem, że jak podpiąłem pierwszy kabel, to od razu w aplikacji wyskoczyło mi, że łącze zajęte i nie mogłem uruchomić sesji. Dlatego jak już ładuję poza domem, to pierwszą uruchamiam sesję w aplikacji i dopiero wkładam kabel. W domu w sumie robię tak samo - podpinam EVSE do zasilania i dopiero potem wkładam do auta.