Dzięki, będę cisnąć... A lampka przy "zbiorniku" powinna się palić na zielono czy na biało, czy w ogóle nie powinna się palić po podłączeniu kabla, a przed rozpoczęciem ładowania? Nie zwracałem na to wcześniej uwagi.No wybredne znaczy ze nie zawsze sie sesje udaja. Postaraj sie dociskac kabel podczas rozpoczynania sesji.
Nie wiem, nie mam corsy. Ale gadalem z jednym czlowiekiem tez mowil ze mial problemy.Dzięki, będę cisnąć... A lampka przy "zbiorniku" powinna się palić na zielono czy na biało, czy w ogóle nie powinna się palić po podłączeniu kabla, a przed rozpoczęciem ładowania? Nie zwracałem na to wcześniej uwagi.
Zapewne był przekroczony dostępny limit. W opcji płacenia powinna być dostępna wartość limitu.8 prób podłączenia nieudane z komunikatem "Nie można rozpocząć ładowania
Nie rozumiem. W aplikacji Kauflandu, ani w Lidlu nie ma takich limitów. Blokuje Ci 120 zł na karcie i się ładuje, a następnie rozlicza. Nie ma żadnych ustawień niż dodanie karty płatniczej.Zapewne był przekroczony dostępny limit. W opcji płacenia powinna być dostępna wartość limitu.
Jeśli ładowarka ma terminal płatniczy to można zapłacić kartą bankową.
to akurat masz opisane w instrukcji obsługi. jak podpinasz kabel to powinno być na biało- gotowe na ładowanie. ZIelone mrugające jak rozpoczyna ładowanie. Czerwona kreska w środku oznacza blokade kabla w aucieDzięki, będę cisnąć... A lampka przy "zbiorniku" powinna się palić na zielono czy na biało, czy w ogóle nie powinna się palić po podłączeniu kabla, a przed rozpoczęciem ładowania? Nie zwracałem na to wcześniej uwagi.
Tak miałem z ładowarką eleport później sami zaktualizowali swój manualna.Niektóre ładowarki mają problem z wystartowaniem jeśli najpierw podłączysz kabel a potem aktywujesz ładowanie w apce - trzeba odwrotnie najpierw aktywacja w apce potem kabel. Ja spotkałem się z takim problemem w FR, ładowanie nie uruchomi się. Drugi problem to moze być autoryzacja karty podpiętej do apki. Możesz mieć ustawione na karcie jakieś limity, lub teraz banki mają różne programy anty- fraudowe i to może blokować, warto sprawdzić w aplikacji banku czy nie ma jakichś odrzuconych prób autoryzacji karty. No i dociskać kabel, może coś nie styka.