Mały kłopot z telefon sparowanym z Leafem

Jacek S.

Nowy na Forum
Dzień dobry,

Leaf 2012 wersja EU z najstarszym systemem - Carwings.
Kłopot polega na tym, że sparowałem telefon z systemem, zaczytałem książkę adresową i gdy wybieram z niej rozmówcę, to jest OK.
Natomiast połączenia przychodzące są prezentowane tylko w formie numeru, nie widać imienia czy też nazwy dzwoniącego.
Coś pominąłem w konfiguracji, czy ten system tak ma?

Jacek

vwir

Pionier e-mobilności
Szczerze mówiąc to już nie pamiętam jak to było w carwings. Od ponad 2 lat już nie posiadam. W którymś aucie miałem takie jaja gdy miałem wpisany numer telefonu bez +48 na początku. Ale to chyba nie był leaf.
A - jeszcze jedno. Masz włączoną synchronizację kontaktów po każdym połączeniu telefonu z autem? Bo to chyba jest konieczne, żeby identyfikacja poprawnie działała.

Jacek S.

Nowy na Forum
W żaden sposób nie działa, nie pomaga prefix, a opcji by synchronizował po każdym połaczenie raczej w tej wersji systemu nie ma. Albo nie znalazłem, choć grzebałem intensywnie.
Ba... gdy wpisałem pięć pozycji do pamięci auta, bo jest taka opcja, to one także prezentowana są tylko w formie numeru podczas połączenia przychodzącego. Trochę to krzywe :/

Ewentualnie kupię radio z młodszego rocznika i będę miał po polsku, z Android Auto i może także z prezentacją rozmówcy.

J.

vwir

Pionier e-mobilności
Nie kupisz. Radio jest sparowane z autem (po VIN). Może gdybyś kupił radio+moduł carwings to by przeszło, ale nie próbowałem takiej kombinacji.