Mercedes prezentuje wnętrze EQS [link ENG]

Bronek

Pionier e-mobilności
Jutro prawdopodobnie jak zdążę, to mam zamówioną prezentację EQS u dilera. Ale nie wiem jaka wersja?
Mam kilka możliwości :
Udawać niekumatego w materii EV i pozwolić się pieścić prądem?
Udawać, że marka Mercedes mnie onieśmiela, a elektryczna jeszcze wali mi po oczach blaskiem błyskawic - ( tu trudniej bo mogę być w bazie? Bo bywałem w serwisie)
Nic nie udawać, zajechać Teslą olać pierdolamento w postaci ledowych szlaczków, pikowania a skupić się na jeździe, autonomii, komforcie? No i porównywac do siermiężnej Trójki.?
I to chyba ta droga.

Po prawdzie obawiam się, że mnie trafi... Boleśnie. A wolałbym CT lub S, nie ze wzgledu na komfort ( Merc wygrywa) a że jest jak to Tesla z jajem. Tego nikt nie potrafi jeszcze prześcignąć.
Cena?? To będzie BARIERA oby!
Bo jak brać to na bogato albo wcale.
Nie mam w zwyczaju kupowania samej budy i znaczka, diabeł tkwi pod maską i kokpicie. Nigdy niczego np nie zagazowałem. A diesli miłem tylko góra z 5?
Po twardej, głośnej Tesli mogę pęknąć Kur..

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
Nic nie udawać, zajechać Teslą olać pierdolamento w postaci ledowych szlaczków, pikowania a skupić się na jeździe, autonomii, komforcie? No i porównywac do siermiężnej Trójki.?
I to chyba ta droga.
Nic nie udawać, być sobą :D
Po prawdzie obawiam się, że mnie trafi... Boleśnie. A wolałbym CT lub S, nie ze wzgledu na komfort ( Merc wygrywa) a że jest jak to Tesla z jajem. Tego nikt nie potrafi jeszcze prześcignąć.
Cena?? To będzie BARIERA oby!
Bo jak brać to na bogato albo wcale.
Nie mam w zwyczaju kupowania samej budy i znaczka, diabeł tkwi pod maską i kokpicie. Nigdy niczego np nie zagazowałem. A diesli miłem z 5?
Po twardej, głośnej Tesli mogę pęknąć Kur..
Weź pojedź na jakieś nierówności poprzeczne (ale nie takie ostre/krótkie tylko jakieś pagórkowate czy coś) - ciekaw jestem, czy waga EQS jest lepiej amortyzowana niż EQV.. bo jeśli nie jest, to ja bym tego nie brał. Bardzo wujowo mi się takim bujającym się czołgiem jeździło..

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Taka S-ka to ma 7 z przodu przy cenie czy jeszcze wiecej ?
Bo mysle ze moze byc meeeega komfortowa.
Dzis gosc na FB dawal linka… zrobil S trase do niemiec i okolo 10h 1000km srednie zuzycie 27kW…. Ladowal na Ionity i szybko szlo :)

Bronek

Pionier e-mobilności
S jest tańsze o wiele.
U mnie dużo jest emocjonalnego podejścia, jak do kobiet. Jak nie trafi od razu w punkt, to nawet zdjęcie bielizny zrobi swoje ale tylko na niezbędną chwilę, a nie na dłużej.
Lubie wielkie auta , choć mi są do niczego. Miałem takie gdzie z tyłu nigdy nikt nie usiadł. Nigdy przez nawet kilka lat.

JareG

Pionier e-mobilności
Na szybko EQS z 4matic widze 607kzl… dodasz dywaniki i nie wychodzi 700kzl ?
Kiedyś (gdy pytałem o EQV w październiku 2021) w MB można było wyszarpać ładne upusty :)

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Kiedyś (gdy pytałem o EQV w październiku 2021) w MB można było wyszarpać ładne upusty :)

Pozdrawiam
Now MB jak mieli na placu to i 22% rabatu dalo rade… ale te czasy chyba juz minely.
Ale Bronek jako „ambasador” jezdzacy na zielonych tablicach moze dostanie jakis dodatkowy rabat za profesje… oni tam w MB lubia czasem tak sie przypodobac.
A tesla S… no tez juz ma abstrakcyjne ceny jak ktos nie zamowil wczesniej…
Tylko w MB bedzie cisza, spokoj, super zawieszenie i nuda. Bo pewnie nawet map w nawigacji nie zaktualizuja.
A jak aplikacja MB na telefon dziala tak dobrze jak ta smartowa to ja juz sam nie wiem 😀

Attachments

• CBEEFD7B-FCE2-4248-8E33-7706AEF0C2D2.png
    CBEEFD7B-FCE2-4248-8E33-7706AEF0C2D2.png
    265,3 KB · Liczba wyświetleń: 65

JareG

Pionier e-mobilności
Now MB jak mieli na placu to i 22% rabatu dalo rade… ale te czasy chyba juz minely.
Ale Bronek jako „ambasador” jezdzacy na zielonych tablicach moze dostanie jakis dodatkowy rabat za profesje… oni tam w MB lubia czasem tak sie przypodobac.
Elektrycznych S to się tak dużo nie sprzedaje - więc jak się Bronek im objawi, to myślę że ma spore szanse na porządny upuścik. A firma (nadal) bogata, więc ich stać :D

BTW: Ja to bym sie bał bycia testerem (za swoją kasiorę) takiej nowinki..

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Co z tego, że rabat? Jak potem bym żonie Trójkę nadal zabierał.
Te wszystkie limuzyny, i, Premium to mają krótki żywot w sercu właściciela, co już takowe miał. Jak nie stać na zmianę co rok /dwa to lipa, lepiej tego dla przyjemności nie kupiwac. Krótko trwa i drogo.
Tesla gwarantuje świeżość o wiele dłuższą.
Nie pamiętam auta, które by mnie jeszcze tak intrygowało po dwóch latach jak Tesla. Nawet tuningi były jednoroczne.
No może kampery trochę trzymają emocje? Bo to jak dom. Stary ale własny, wali psem czy kotem, kapuchą lecz swoją.
Dlatego jadę z negatywnym nastawieniem a nawet poczuciem zmarnowania sobie i co gorsza Dilerowi czasu. Ale trzeba zobaczyć, coś co jest jakaś konkurencją.
Np Porsche już mniej, bo akurat nigdy mnie ta marka nie interesowała i nie interesuje, choć znam bo kilku znajomych takowe auta posiada.
Opiszę to zobaczę i poczuję, po swojemu. Równe klamki czy blachy itp to mi umyka, o ile nie trzeba walić drzwiami kilka razy. Podobnie z wnętrzem, a te z filmików jest odpustowe (cygańskie czy bizantyjskie), po mojemu wiocha. Bardziej od mojego tuningu Tesli
Koniec nakręcania... Zobacze

.