nabrU

Moderator
Poniżej to, czego chyba niektórzy na tym Forum oczekują: ocena użytkownika (który ma też Teslę Model 3 LR RWD ;)) po roku użytkowania najtańszego modelu MG4:

Więcej filmów o MG4 (i nie tylko) na jego kanale:

Kilt

Fachowiec
Czas pokaże jak będzie z chińskimi elektrykami na polskim rynku. W większości tych testów na Youtube i nie tylko, słowo klucz to "... jak za te pieniądze ...". Czyli jeśli pójdziesz na kompromis, to bierz.
Trochę jak ze smartfonami. Możesz kupić flagowca. Częste uaktualnienia oprogramowania, wszystko chodzi płynnie, nie tnie się, piękny obraz, nie wykrzaczy się. No ale można kupić coś tańszego. Może się przytnie tu czy tam, obraz znośny, rzadko wychodzą uaktualnienia oprogramowania, ale hej ... za te pieniądze?

slaveq

Pionier e-mobilności
Cześć dziś z ciekawości i przy okazji odwiedzania rodzinnych stron odwiedziłem salon w Dąbrowie Górniczej. Mają jednego mg4 w podstawowym wyposażeniu. Pan sprzedawca bardzo miły powiedział, że na razie nie mają jazd próbnych bo czekają na samochód do nich. Prawdopodobnie do dwóch miesięcy powinien być.

Sam samochód na mnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie, schludnie wykonczony, bez wodotrysków ale nic nie skrzypi materiały dość miłe w dotyku. Ekran ma bardzo fajną jakość. Chętnie bym się tym autem przejechał. Dwa zdjęcia poglądowe.

Attachments

• IMG_6364.jpeg
    IMG_6364.jpeg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 33
  • IMG_6363.jpeg
    IMG_6363.jpeg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 33

chess_m

Posiadacz elektryka
sensowne się pojawi z chwilą zainstalowania w Polsce jakiegoś chińskiego banku. wtedy mogą wrócić czasy 0%.
Nawet niekoniecznie chiński bank chociaż pewnie nie zaszkodziło by gdyby takowy był. Wystarczyła by pewnie mocniejsza struktura MG w PL.

Np. w Czechach ogarniają finansowanie MG łącznie z ichnią dotacją typy nasz BOŚ przez odpowiednik naszego PKO BP (ČSOB - chyba największy bank detaliczny w CZ) więc się da nawet bez posiadania własnego banku.

Ale to jest zadanie dla włąściciela marki/importera a nie dla dealera nawet jeśli to prężny dealer.

Na ten moment Polskimi interesami zawiaduje regionalna centrala w Budapeszcie (SAIC Motor Central and Eastern Europe Kft. 1134 Budapest, Váci út 33., Hungary)

Ale nie traćmy nadziei. Oni są w PL w sumie 3 miesiące licząc od premiery w końcu listopada.
Oferta na https://www.mgmotor-czech.cz/ też była skromniejsza jak zaczynali > rok temu a teraz mają sporo modeli, jakieś finansowanie, kartę MG CHARGE czy nawet sklepik z akcesoriami :)

Last edited:

chess_m

Posiadacz elektryka
Właśnie zadzwonili do mnie z salonu MG PGD w Dąbrowie Górniczej, że w końcu mają demówkę MG4 do testów. Ja już nie jestem zainteresowany, ale podaję tutaj jeśli ktoś z GOP/Krk chaciały sprawdzić to auto w boju.

W sumie trochę szkoda że nie mieli tej demówki miesiąc temu.

nabrU

Moderator