Midnight Cherry Red

vista-LASH-resident

Posiadacz elektryka
Cześć!

Ostatnio jest wysyp zdjęć Modeli Y w tym kolorze, postanowiłem je zebrać do kupy, żeby pomóc przyszłym kupującym w wyborze koloru.
Link do albumu:
Do postu załączonych jest 10 pierwszych zdjęć,
W albumie na Imgur znajduje się 36, w najlepszej jakości do jakiej udało mi się dotrzeć.

Attachments

• IMG_7081.JPG
    IMG_7081.JPG
    337,7 KB · Liczba wyświetleń: 40
  • IMG_7082.JPG
    IMG_7082.JPG
    525,3 KB · Liczba wyświetleń: 40
  • IMG_7083.JPG
    IMG_7083.JPG
    113,5 KB · Liczba wyświetleń: 43
  • IMG_7084.JPG
    IMG_7084.JPG
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 38
  • IMG_7085.JPG
    IMG_7085.JPG
    478,2 KB · Liczba wyświetleń: 41
  • IMG_7086.JPG
    IMG_7086.JPG
    651,1 KB · Liczba wyświetleń: 43
  • IMG_7087.JPG
    IMG_7087.JPG
    575 KB · Liczba wyświetleń: 44
  • IMG_7088.JPG
    IMG_7088.JPG
    960,3 KB · Liczba wyświetleń: 40
  • IMG_7090.JPG
    IMG_7090.JPG
    794,4 KB · Liczba wyświetleń: 39
  • IMG_7091.JPG
    IMG_7091.JPG
    945,2 KB · Liczba wyświetleń: 37

Fryto

Zadomawiam się
Dla mnie i tak biała bije wszystkie kolory, niby podstawowy kolor ale dla mnie kosa, do tego ciemne szyby i czarne felgi robią robotę

bart_zaw

Posiadacz elektryka
z czarnymi kołami naprawdę wygląda dosłownie elegancko. W słońcu naprawdę się wyróżnia. Mnie się podoba.

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Dla mnie i tak biała bije wszystkie kolory, niby podstawowy kolor ale dla mnie kosa, do tego ciemne szyby i czarne felgi robią robotę
Wersja 3 ok ale Y tragedia w białym kolorze, no ale w czarnym chyba nie załapie się na dotacje?+

ypl

Pionier e-mobilności
Ja wybierając kolor patrzyłem przede wszystkim czy to metalic (utwardzony) czy "zwykły". Mam jedno auto z lakierem bez utwardzenia i taki lakier rysuje się od samego patrzenia. W teorii, biała perła to najbardziej premiumowy lakier.
Jeżeli ktoś zwraca na to uwagę przy wyborze, to lakiery utwardzone: biała perła, deep blue, midgnight silver, red multi coat, quicksilver, midgnight cherry. Lakiery nieutwardzone: czarny, quicksilver, midgnight cherry, ultra red.

Last edited:

Rambo

Zadomawiam się
Ja wybierając kolor patrzyłem przede wszystkim czy to metalic (utwardzony) czy "zwykły". Mam jedno auto z lakierem bez utwardzenia i taki lakier rysuje się od samego patrzenia. W teorii, biała perła to najbardziej premiumowy lakier.
Jeżeli ktoś zwraca na to uwagę przy wyborze, to lakiery utwardzone: biała perła, deep blue, midgnight silver. Lakiery nieutwardzone: czarny, quicksilver, midgnight cherry, ultra red.
a Red Coat? To jaki lakier?

ypl

Pionier e-mobilności
Racja jest jeszcze red multi coat i według tego co wyczytałem w internetach to też jest lakier utwardzany.

Daro76

Fachowiec
Ja mogę potwierdzić że kolor czarny jest mega delikatny. Nie dość że na czarnym z definicji wszystko bardziej widać to ten lakier Tesli jest po prostu delikatny. Byłem tym mocno zaskoczony bo że aż tak to nie sądziłem. Potem temat przemyślałem i mogę doradzić tym którzy się zastanawiają nad kolorem. Jeżeli myślicie żeby i tak dać folie to lakier i jego twardość nie mają już znaczenia. Jak chcecie bez dodatkowego zabezpieczenia to faktycznie biały najlepszy wybór.