Midnight Cherry Red

andrewdvs

Nowy na Forum
Jeżeli ktoś zwraca na to uwagę przy wyborze, to lakiery utwardzone: biała perła, deep blue, midgnight silver, red multi coat. Lakiery nieutwardzone: czarny, quicksilver, midgnight cherry, ultra red.

Czyli Quicksilver za ponad 10k nie jest utwardzony i łatwo się rysuje?

ypl

Pionier e-mobilności
Szukałem dzisiaj na ten temat trochę w necie, i tak wyczytałem na forum podobnym do naszego ale anglojęzyczne. Tesla poprzedni szary opisywała jak Midgnight Silver Metallic, podobnie jest opisywany niebieski jako Deep Blue Metallic, biały jest opisany jako multi coat, a nowy srebrny nie ma nic tak samo jak czarny, quicksilver i solid black, więc to by się zgadzało, chyba, że już teraz nowych lakierów nie będą tak opisywać, no ale niebieski jest jako deep blue metallic.

ypl

Pionier e-mobilności

ypl

Pionier e-mobilności
Wiecie co, teraz czytam od jakiejś pół godziny o tym, i różne źródła różnie to opisują. Tutaj znalazłem ciekawy artykuł, który zwraca uwagę nawet na sam skład lakieru

Chyba podjadę jutro do lakiernika, taki stary dziadek, cały życie w tym siedzi, niech on coś powie. Ja pamiętam wielokrotnie jak kupowałem furę w salonie i było pytanie zawsze czy chcę utwardzony lakier metallic za dopłatą, czy zwykły bida wersja za darmo. W bmw najdroższe są lakiery perłowe np. Tanzanite Blue, pięknie się mieni kryształkami w słońcu.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Panowie nie mam co prawda czarnego lakieru na Tesli, ale dzisiaj (takie czasy) są lakiery wodne. To jest powód, że są barrrdzo miękkie. Więc to nie jest problem lakierów Tesli tylko wszystkich, innych marek.

TSK

Zadomawiam się
Gdyby ktoś chciał zobaczyć na żywo midnight cherry to w Galerii Libero w Katowicach stoi jedna bez tablic😉

Attachments

• 20230512_183334.jpg
    20230512_183334.jpg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 36
  • 16839093358426684689710431345273.jpg
    16839093358426684689710431345273.jpg
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 36