Migoczące światła przednie po myjni

ciastek

Pionier e-mobilności
Przetestowałem dziś nową myjnię bezdotykową i przy parkowaniu w garażu zauważyłem, że przednie światła migoczą - zgasły kilka razy na tyci ułamek sekundy. Na początku myślałem, że mi się zdaje, lecz mignięć było wystarczająco, bym zyskał pewność.
Podczas jazdy nie zauważyłem tego zjawiska, lecz jest ono tak subtelne, że nawet o tym wiedząc i tak bym nie dostrzegł.

Ktoś tak miał? Samo przejdzie jak opuszczające się boczne lusterka? 😉

Darek1

Posiadacz elektryka
U mnie po pewnym czasie, jeden reflektor zaczął migotać. Migotał tak przez około 1-2 minuty od włączenia i się uspokajał. Jeździłem tak przez kilka miesięcy i się nie uspokoił. Reflektor został wymieniony w ramach gwarancji

viallos

Pionier e-mobilności
Przechodzień dziś podczas ulewy coś mi pokazywał na światła ... ale widzę że mam włączone i jak podjechałem pod garaż to były włączone więc olałem... może to samo 🤔 ...pokazywał gest migotania.

Muszę to sprawdzić dokładniej.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Przechodzień dziś podczas ulewy coś mi pokazywał na światła ... ale widzę że mam włączone i jak podjechałem pod garaż to były włączone więc olałem... może to samo 🤔 ...pokazywał gest migotania.

Muszę to sprawdzić dokładniej.
Z ciekawości (i na przyszłość): jak wygląda gest migotania?:-D

Michal

Moderator
Z ciekawości (i na przyszłość): jak wygląda gest migotania?:-D
blinking-guy-reverse.gif

daniel

Señor Meme Officer
Matko, jak oni to robią. Nie testują tego w jakichś komorach z wilgocią? Czy proces składania samochodu jest taki niepowtarzalny, że non stop się robią szczeliny. Przed końcem gwarancji trzeba profilaktycznie objechać solidnie auto Kärcherem, bo nie uśmiecha mi się wymiana reflektorów po gwarancji.

mikiniki

Zadomawiam się
Wychodzi na to, że podczas deszczu nie powinno się poruszać TM3. Może to gdzieś będzie ujęte w instrukcji itp.

inter

Pionier e-mobilności
Z niemieckiego forum.